Вхід | Реєстрація

«Прапор» закріплю лідерство, «Сокіл» розправляє крила

«Прапор» закріплю лідерство, «Сокіл» розправляє крила

Черговий тур чемпіонату району з міні-футболу ознаменувався цілим рядом принципових і безкомпромісних зустрічей.

Уже зараз можна говорити про загальну тенденцію до вирівнювання сил команд, які беруть участь у міні-футбольній першості Кобеляччини. Якщо раніше, навіть у минулорічному чемпіонаті, беззаперечним фаворитом, як у першій, так і у другій лігах, були команди, які представляли райцентр, то нині сільські спортсмени мало в чому їм поступаються. Шенгуріський «Лан», Іванівка, Павлівка, Дрижина Гребля ніколи не були «хлопчиками для биття», а зараз вони залюбки дають бій лідерам. А білицький «Сокіл», навіть попри дві стартові поразки, всерйоз заявляє про свої зазіхання на призові місця. Більше того, відзначається тенденція до своєрідної міграції футболістів. Так у минулому році у другій лізі успішно виступав кобеляцький «Будекспрес», який міг лише номінально вважатися міською командою. Адже в основному за неї грали сільські спортсмени. А вже у цьому році колишні «будекспресівці» успішно грають за сільські команди. Та й в інших кобеляцьких командах нерідко тон задають жителі інших населених пунктів. Так «Колос» неможливо уявити без Олега Бажана із Ліщинівки, «Маленьких сов» — без братів Няйків. І цей список можна продовжувати.

Звітний тур у черговий раз підтвердив згадану тенденцію. Першими це довели футболісти рибалківського «Спартака». Вони майже весь час «тисли» кобеляцьких «Проциків». Але, як часто це буває, пропустили першими. За «Проциків» забив Сергій Тоноянц. Він хитрим обвідним ударом закинув м’яча «за комір» голкіперу. Все ж у другому таймі «Спартаку» вдалося зрівняти рахунок. Гол забив їх лідер, колишній «будекспресівець» Олександр Явтушенко.

Після них на поле вийшли «Колос» і «Лан». Фаворитом безумовно вважався незмінний чемпіон. Перед матчем уболівальники жартома під’юджували арбітрів: «Ну що, «натягнете» «Колосу» перемогу? Даємо 100 гривень, видаліть Детюка за майданчика». Перший тайм пройшов у позиційній боротьбі, без гострих моментів. Обидві команди дуже чітко діяли в обороні, не даючи розвернутись фаворитам суперників. І тут своє вагоме слово сказав мініатюрний Олег Бажан. Він узяв гру на себе, здійснивши перед воротами «Лану» щось на зразок знаменитого «фінта Зідана», а потім, розвернувшись навколо власної осі, чітко поклав м’яча у ніжній кут воріт.

Другий тайм вийшов набагато веселішим. Обидві команди розкрилися, нарешті побігли шенгурівські «бігунки» брати Михайлики. Один із них — Дмитро — навіть двічі забив «Колосу». Але цього виявилось замало. Навіть для нічиєї. «Колос» вчергове виручив Бажан. Він забив ще один свій гол і фактично зробив третій — Ярославу Ломакову залишалось лише підставити ногу і закотити м’яча у порожні ворота. 3:2 — «Колос» переміг.

Лідер «Буциків» Богдан Фомін перед поєдинком із Павлівкою жартував: «Ми зараз будь-якого суперника побоюємось. Аби хоч цим не пограти». Не програли. Знову спрацювала зв’язка Калюжний-Безуглий. Володя двічі віддав, Женя — двічі забив.

А ось білицький «Сокіл», схоже, «розправив крила». Під їх «гарячу ногу» потрапила кобеляцька «Молодь». 7:1 — із таким рахунком біличани буквально декласували суперників.

Цілком можливо, що в наступному році до згаданих команд додасться ще одна потужна сільська команда. Підгорянський «Прапор» у другій лізі здолав іншого лідера — червоноквітівську команду «Чапаєво» і вийшов на одноосібне перше місце. Знову двічі забив їх ветеран Григорій Кваша. Та все ж інтрига не вмерла і в другій лізі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2011, 16:19 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації