Вхід | Реєстрація

Щорічний фестиваль танцю «Козачок» у Кобеляках

Щорічний фестиваль танцю «Козачок» у Кобеляках

Минулої суботи у Центрі культури та дозвілля зібралось багато танцювальних колективів. Боротись за перемогу до Кобеляк приїхали навіть з іншої області.
Близько одинадцятої години дня у холі Центру культури та дозвілля зібрались  танцювальні колективи: від найменших до найстарших. Більшість з них помітно хвилювались перед виходом на сцену. Під пісню «Дикі танці» із репертуару Руслани всі танцюристи вийшли на сцену і  за декілька хвилин повністю заполонили її.
Засновниками-організаторами конкурсу є Кобеляцький козачий полк імені Пилипа Орлика. Тому першим до слова запросили отамана полку Миколу Бондаренка.
— Традиційний фестиваль танцю «Козачок» об’єднує всіх: і танцюристів, і батьків, і дітей. У нашої держави досить велике майбутнє, адже наша молодь таки талановита! — сказав Микола Іванович.
Наостанок він побажав танцюристам перемоги. Хоча, з його слів, головне — не перемога, а участь.
Цього року у фестивалі брали участь сім танцювальних колективів з міста та району. Один із них навіть приїхав боротись за перемогу з Дніпропетровської області.
Фестиваль-конкурс проводився за двома номінаціями. Перша — народний танець, друга — сучасний естрадний. А критеріями оцінювання, згідно яких обирали переможців, були оригінальність хореографічного рішення, сценічна культура, відповідність репертуару виконавчим можливостям, техніка виконання та підбір і оригінальність костюмів. Поки танцюристи готувалися до виступів, глядачів розважали місцеві артисти.
Фестиваль розпочала Каріна Матевосян піснею «Мій край». Спочатку змагалися колективи у номінації «Народний танець». Першим на сцені з’явився танцювальний колектив «Барвінок» Кобеляцького районного центру культури та дозвілля. Цей колектив бере активну участь у масових заходах району та міста. Він — учасник першого фестивалю народного танцю «Козачок». А керівником колективу є Олена Пушкіна.
Наступним показав свій виступ танцювальний колектив «Чебреці», який був створений ще у 1995 році. Колектив був нагороджений дипломом першого ступеня за високу виконавську майстерність в обласному огляді народної творчості. Цього дня їхній номер був досить цікавим. Молодша група колективу показала танець під назвою «Полтавські галушки».
Далі на сцену запросили танцювальний колектив «Енжелс» із Дніпропетровська. Цей колектив є активним учасником Сорочинського ярмарку, і вже три роки підряд дивує глядачів своєю майстерністю. «Енжелс» є — лауреат багатьох танцювальних фестивалів. Серед них — «Дивограй» та «Белый аист». На кобеляцькому фестивалі танцюристи показали досить цікавий танець під назвою «Ярмарок». На сцені можна було побачити не лише танцювальну постановку, а й театралізовану, з різноманітними та різнобарвними костюмами.
А колектив Білицької дитячої музичної школи «Мальви» танцював під супровід інструментального ансамблю цієї ж школи. Цей колектив створений близько шести років тому. За цей час має великі досягнення та безліч дипломів. Серед них — третє місце на фестивалі «Козачок».
Останнім на сцену вийшов колектив Кобеляцької дитячої музичної школи, заснований ще у 1993 році. Цей ансамбль — активний учасник багатьох районних та обласних конкурсів-оглядів. Зокрема, він є дипломантом обласного конкурсу «Срібний черевичок», який проводився у місті Полтава. Цього разу танцюристи виконали «Українську польку».
Після всіх виступів колективи почали готуватися до наступної номінації — «Сучасного естрадного танцю». У цій номінації змагалися колективи «Чебреці», «Мальви», «Енжелс», «Фантазія» (Бутенківська загальноосвітня школа) та «Фієста» з Кобеляцької загальноосвітньої школи № 2. Останній колектив у обласному конкурсі «Таланти твої, Україно» раніше зайняв перше місце. «Фієста» бере активну участь у багатьох конкурсах та фестивалях.
Загалом, кожен колектив підійшов до підготовки номерів досить серйозно. У всіх танцюристів були оригінальні та різноманітні костюми. А постановки танцю ніяк не повторювались. Багато танцювальних колективів показали не лише хореографічні здібності, а й співочі та акторські.
Та членам журі все ж довелось обрати кращих. Тому перше місце, за їхнім рішенням, зайняв танцювальний колектив «Фієста». А гран-прі фестивалю одержав колектив «Чебреці». Кожен колектив-учасник отримав пам’ятний диплом.


Фотки
із фестивалю

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації