Вхід | Реєстрація

Пташиний грип не завадить Євро

Пташиний грип не завадить Євро

9 грудня у Новосанжарському будинку дитячої та юнацької творчості відбувся фінал КВК районного рівня.

У ньому брали участь п’ять кращих районних шкільних команд: «Вовочка і компанія» (Великий Кобелячок), «Енерджі» (Драбинівка), «Шанс» (Руденківка), «Калейдоскоп» (Мала Перещепина) та «Браво» (Нові Санжари). Головною темою фінальної гри був майбутній чемпіонат Європи з футболу — Євро-2012, який проводитиметься в Україні наступного літа.

Команди почали виступи, як завше, з першої частини гри — «Візитівки». У ній вони познайомили глядачів зі своєю командою. Наступною була «Розминка» — один з найважчих конкурсів у КВК. Адже у ньому потрібно не просто відповісти на поставлене суперником запитання, але й зробити це швидко і, бажано, смішно. Фінальна частина — «Домашнє завдання» — була останньою з конкурсних програм. У ній кожна з команд намагалася закріпити гарне враження про себе у глядачів і, що найголовніше, у суддів.

Протягом гри зі сцени пролунало багато жартів — вдалих та не дуже. Кожна команда намагалася показати цікаві ситуації, пов’язані з футболом і жартами на цю тему. Так, команда «Калейдоскоп» у «Розминці» задавали таке питання: «Усі гроші на Євро, а так хочеться виглядати стильно…». Суперники пропонували такі вирішення проблеми: «Степлер — це пірсинг для бідних», «Не знаю, як там Євро, а ми і за гривні стильні!». Команда «Енерджі» цікавилась: «Я сьогодні сімох інтелектом задавила. Як?». Учасник з команди «Браво» показав — як — і хоробро беркицьнувся на підлогу. Правильна відповідь на питання була — «Атестатом мух била».

Кожна з команд, позадававши питання одна одній, отримала питання і від суддів: «Чи зможе пташиний грип перешкодити нормальному проведенню Євро-2012?». На що команди давали свої оптимістичні відповіді: «Грип не зможе — часник допоможе!», «Зараза до зарази не чіпляється!». Обігрувалися і пташині прізвища українських футболістів, яких може зачепити пташина напасть. Особливо остерігатися цієї зарази слід Гусєву та Вороніну.

У домашньому завданні «Калейдоскоп» ділився секретом вдалої подорожі: «Горошок» — візьми музику в дорогу!». Також гравці команди змальовували цікаву картинку. Пацієнт приходить до лікаря і скаржиться: «Лікарю, допоможіть! Мені кожну ніч сняться чорні і білі миші, що грають у футбол». На що лікар відповідає: «Я вам допоможу. Ось зараз випишу таблетки і все буде добре». На що пацієнт трохи розчаровано питає: «А можна я їх завтра прийму, бо сьогодні… фінал».

Виділялася вдало підібраними жартами новосанжарська команда «Браво». Запам’яталася жартівлива фраза: «Швидка допомога «Борис» знайде вас і на тому світі». І фраза, що заспокоює: «Ти не п’ятий зайвий, ти — запасний!». Також була цікаво розіграна новосанжарцями сценка. Змучений хлопець довго скаржився: «Болять суглоби, кістки, що робити?». На це йому дали таку веселу пораду: «Не грусти — похрусти!».

Усі команди включали в програми виступу і співи, і танці, і пародії на знаменитих і не дуже тренерів, різні футбольні казуси, додаючи цим своєрідної родзинки.

Потрібно зауважити, що виступи команди «Браво» супроводжувалися бурхливими оплесками уболівальників, яких намагалася, але не змогла переплескати нечисленна підтримка «Шансу» та «Енерджі». Ці вболівальники шалено аплодували і до виступу улюбленої команди, і після нього. А що творилося, поки шановне журі пішло радитися, щоб оголосити підсумки конкурсів — не передати! Новосанжарські школярі вставали і аплодували своїй команді, вболівальники інших команд поривалися переплескати і перекричати опонентів, але марно. Уболівальники вставали з місць і вигукували назву своєї команду. І так почергово, то одні, то інші, а то і всі разом. Немов би дух першості був присутній і у залі, серед глядачів. Стояв неймовірний галас, атмосфера піднесеності і неспокою. Так чекали оголошення результатів. Коли почулося, що відкриваються двері з нарадницької кімнати суддів, школярі стихли. Затамувавши подих, почали чекати, доки оголосять результати. Наталія Дашко — голова журі — бере у руки мікрофон і оголошує результати. Як виявилося, третє місце посіли дві команди «Калейдоскоп» і «Вовочка та компанія», бо набрали рівну кількість балів. Друге почесне місце посіли команди«Енерджі» та «Шанс», і переможне перше місце котрий раз поспіль завоювало новосанжарське «Браво». Кожна команда отримала почесну грамоту і солодкий приз —торт.  Очевидно, для поповнення сил після емоційних, виснажливих виступів.

Команда ж Нових Санжар тепер, зрозуміло, братиме участь у обласному фіналі Клубу Веселих та Кмітливих. Готуватися до виступу доведеться ще довше і ретельніше. Не буде зайвим зауважити, що команді варто брати з собою для підтримки уболівальників. Адже відомо, що знамениті футбольні команди возять з собою своїх фанатів на ігри. І це неабияк підтримує дух команди, її волю до перемоги. І часом саме це допомагає виграти. З такими ж уболівальниками команді «Браво» лишається тільки досягти перемоги на обласному рівні!


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації