Вхід | Реєстрація

Операція «ЗБРОЯ ТА ВИБУХІВКА»

На території Кобеляцького району в період з 1 по 6 грудня 2011 року проводилась спеціальна цільова оперативно-профілактична операція «Зброя та вибухівка» з метою вжиття додаткових заходів щодо запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, виявлення і перекриття каналів їх надходження до злочинного середовища та посилення контролю за використанням зареєстрованої в органах внутрішніх справ зброї, недопущення пов'язаних з нею надзвичайних подій, неконтрольованого розповсюдження зброї, спецзасобів, боєприпасів до неї та вибухівки, а також для переконання громадян щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

Працівниками Кобеляцького райвідділу була здійснена перевірка умов зберігання всієї нарізної вогнепальної зброї, що перебуває у власності громадян.

Як свідчить аналіз оперативної обстановки на території області, останнім часом почастішали випадки використання громадянами мисливської вогнепальної зброї та спеціальних засобів не за призначенням, втрат та крадіжок зброї.

Під час відпрацювання працівники міліції здійснювали вилучення в установленому порядку з обігу зброю та спецзасоби у тих осіб, які зберігають їх не перереєстрованими, також звернуто особливу увагу на умови зберігання вогнепальної зброї власниками, які мають три і більше її одиниці, на обладнання квартир охоронною сигналізацією. У разі виявлення порушень винні в усіх випадках будуть притягуватися до відповідальності згідно чинного законодавства.

Нагадуємо, що в разі добровільної здачі громадянами вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, вони звільняються від відповідальності, передбаченої чинним законодавством.

04.12.2011 року в ході проведення операції «Зброя та вибухівка» начальником карного розшуку Іваном Савченком та оперуповноваженим Максимом Крейсом під час огляду господарства гр.Я., 1974 р.н., мешканця с. Кустолові Кущі, було виявлено та вилучено пристрій для стрільби, що складається із металевої трубки та дерев’янного приклада, виготовленого заводським способом. Металева трубка та приклад скріплені між собою.

По даному факту проводиться перевірка та вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.І ст. 263 КК України. Дільничними інспекторами міліції Іваном Ярмоленком, Михайлом Шарівським, Віктором Тимцуником в ході проведення цільової оперативно-профілактичної операції «Зброя-вибухівка» 04.12.2011 на території Світлогірської сільської ради, села Кишеньки, в домогосподарстві гр.?У., 1964 р.?н. при огляді було виявлено та вилучено 25 набоїв калібру 5,6 мм.

За цим фактом проводиться перевірка та вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 263 ч. 1 КК України.


Автор: Віра Гомонюк, інспектор з роботи з населенням


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2011, 10:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації