Вхід | Реєстрація

«У соціальну сферу району вклали понад 20 мільйонів гривень!»

«У соціальну сферу району вклали понад 20 мільйонів гривень!»

11-го грудня у залі засідань Новосанжарської райдержадміністрації відбулася науково-практична конференція. У її ході учасники обговорили виконання Програми соціального розвитку сільських населених пунктів району.

— Колись, як ми тільки починали щотижневі виїзди по сільських радах, ми назвали їх комітетом економічних реформ, — нагадав голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, який розпочав конференцію, — тепер ми можемо підбити якісь підсумки виконаної роботи. І почути вашу думку щодо ходу реалізації Програми.

Після цього із великою доповіддю на трибуну вийшов заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт. Він, зокрема, нагадав, що спочатку під Програму закладали всього 5 мільйонів коштів із районного бюджету. Але за рік на соціальну сферу району витратили в чотири рази більше — 20 мільйонів 400 тисяч гривень. Звичайно ж, ця сума змогла так зрости лише завдяки сприянню спонсорів.

Володимир Борт добрих двадцять хвилин перераховував усе зроблене за рік по різних сільських радах. Згадав про 835 тисяч гривень, які пішли на розширення сільських водомереж, про 37 кілометрів відновленого по селах вуличного освітлення, про 15 відсотків плати за паї, які виплатила цього року агрофірма «Чиста криниця».

Далі слово надали керівникам різних галузей. Так головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря відзначила, що лише на поточний ремонт сільських амбулаторій було витрачено близько 1,5 мільйона гривень. Повідомила, що для ЦРЛ придбали новий автомобіль «швидкої допомоги», а незабаром планують отримати ще один. Згадала Ольга Василівна про започатковані ще у 2009-му році ремонти палат у лікарні з залученням спонсорів. Зараз відремонтовано вже 10 палат на загальну суму 350 тисяч гривень.

Заступник начальника відділу освіти Тамара Кусайко також перерахувала все зроблене за рік. Так, 1 мільйон 100 тисяч гривень використали на реконструкцію Драбинівського НВК, який мають ввести у дію в останні дні грудня. Згадала і найбільш значиме, зроблене по школах району. Це облаштування сучасного кабінету біології у Сухомаячківській школі, заміна покриття перед центральним входом до Нехворощанської школи, відновлення у ній внутрішніх туалетів, заміна 45 вікон у Руденківській школі. Окремо Тамара Миколаївна згадала спонсорську допомогу від «Чистої криниці» та «Елеватора «Чиста криниця». Вони виділили понад 1 мільйон гривень на те, щоб у 13 шкіл району закупили проектори, ноутбуки, кухонне обладнання, спортивне спорядження. Значимість такого подарунку для самих школярів важко переоцінити.

Начальник відділу культури Зінаїда Киричок назвала позитивні зміни у галузі культури.

— Якщо за три роки — з 2007 по 2009 — на галузь культури виділили всього 347,6 тисяч гривень, то у 2011-ому — 617 тисяч! — підкреслила Зінаїда Миколаївна позитивну динаміку у фінансуванні. — Завдяки цьому в районі проведено ремонт усіх будинків культури. І кожен СБК має свою звукову апаратуру.

Заступник начальника управління агропромислового розвитку Людмила Співак ще раз назвала цьогорічні здобутки новосанжарських аграріїв. Серед них — і рекордний вал зерна, і перше місце в області щодо урожайності зернових.

Але якщо по сільському господарстві Новосанжарський район серед перших, то по тваринницькій галузі — серед останніх. Цю ситуацію радив якомога скоріше виправляти Сергій Шовкопляс:

— Я вважаю, вже після Нового року буде Постанова Кабміну, яка зобов’яже землевласників покращувати якість грунтів, — зазначив голова райдержадміністрації, — тому сільгоспвиробники змушені будуть або повернутися обличчям до тваринництва, або виплачувати якісь штрафи. Так, ми зараз бравіруємо 15-ма відсотками «Чистої криниці», які вона платить на пай. І в той же час у нас в районі скоро корову сфотографувати буде ніде…

Присутня на конференції заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович усім почутим лишилась цілком задоволена.

— Я послухала ваші доповіді, подивилася слайди і переконалася, що робота у вашому районі дійсно проведена колосальна, — зазначила заступник губернатора, — і це добре. Тому що людям потрібні конкретні дії. Валова додана вартість людей на вулиці не гріє! Кожен хоче відчути позитивні зміни, як кажуть, на собі. І залученням такої кількості коштів на розвиток соціальної сфери ви рухаєтесь у правильному напрямку.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2011, 15:52 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації