Вхід | Реєстрація

Чемпіонський виступ силачів

Чемпіонський виступ силачів

Новосанжарські пауерліфтери привезли із Коломії звання чемпіонів України.

У місті Коломия Івано-Франківської області з 11 по 14 грудня 2011 року проходив Чемпіонат України з пауерліфтингу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл. На боротьбу за медалі з’їхалися найкращі юні ліфтери з усієї України. Понад 180 спортсменів усіх вікових груп. Команду Новосанжарської районної ДЮСШ представляли у трьох вікових категоріях три спортсмени — Бабенко Сергій, перша вікова група, Кас’яненко Віталій, друга вікова, Бредун Петро, третя вікова група.

Бабенко Сергій перший розпочав боротьбу у категорії до 66 кг і вже з першої заявочної ваги у присяді вийшов уперед. Хоча спочатку і змусив похвилюватися, адже перші дві спроби були невдалими і тільки на третій спробі спортсмен упорався з хвилюванням (адже рівень змагань був дуже високий). 135 кг — зараховано! Пожав Сергій 75 кг і тягу виконав з результатом 180 кг. Сума 390 кг. І все це без екіпіровки і у 14 років! Як результат — перше місце, з розривом від другого 47.5 кг. Навіть представники допінг контролю узяли пробу, не повіривши у реальність такого результату. У своїй віковій групі Сергій отримав 3 місце у абсолютному підсумку за коефіцієнтом Вілкса.

Другим у боротьбу вступив Бредун Петро. Час його тренувань не наскільки великий як у Віталія та Сергія, що і не дало змогу посісти призове місце. Але заплановану цифру виступу Петро зміг перевищити на 10 кг. У результаті присід — 180 кг, жим — 105 кг, тяга –190, сума — 475 кг. Як підсумок — 7 місце в Україні серед третьої вікової групи до 93 кг власної ваги.

Найдосвідченіший у команді спортсмен — Кас’яненко Віталій (вісімнадцяте змагання, п’ятнадцять медалей, вже не перший чемпіонат України, чемпіонат світу) розпочав боротьбу з позначки 175 кг у присяді. Змагатися було не легко — хоча з першої вправи Віталій вийшов уперед та все-ж напруга була аж до тяги. Адже суперники теж наполегливо готувались до змагань. Та Віталій все ж таки був кращим. Він зробив присід — 185 кг, жим лежачи — 100 кг, тяга — 200 кг. Результат 485 кг з розривом від другого місця 20 кг і перше місце у категорії до 66 кг. Абсолютний результат у віковій групі за коефіцієнтом Вілкса теж 3 місце. Зараз ми очікуємо результатів підрахунку загальнокомандного місця. Але вже святкуємо перемогу маленького ліфтерського залу Нових Санжар, який на рівних бореться із потужними містами із їх великими обладнаними залами. Вітаємо переможців — команду Новосанжарської районної ДЮСШ з пауерліфтингу!


Автор: Юрій Стрюк, директор Новосанжарської ДЮСШ, тренер з пауерліфтингу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 грудня 2011, 09:25 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації