Вхід | Реєстрація

«За 5 хвилин не можна прийняти таке виважене рішення!»

«За 5 хвилин не можна прийняти таке виважене рішення!»

15-го грудня відбулася десята, позачергова, сесія Новосанжарської районної ради шостого скликання. Депутати затвердили зміни до бюджету, прийняли Програму «Молодь Новосанжарщини» та потурбувалися про безпеку на новосанжарських дорогах.

На десяту сесію районної ради прибуло 44 депутати. Вони швидко проголосували з першого питання — про внесення змін до показників районного бюджету, з якого доповідала начальник фінансового управління Любов Кибкало. А от на другому спинилися більш детально. У рамках Програми підвищення безпеки дорожнього руху депутатам пропонували проголосувати за закупівлю алкотестера та радара для працівників відділення ДАІ у Новосанжарському районі. В обговоренні питання депутат Сергій Бодак поцікавився — чи не буде стосовно цього радара потім судових позовів. На що голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс його запевнив: ні, не буде.

— Це такий радар, що інформація з нього йде просто у департамент безпеки. Тому працівник ДАІ ніяк не може ні вимагати якогось хабара, ні, тим більше, відпустити порушника без складення протоколу, — пояснив голова РДА.

— Ми повинні підтримати цю пропозицію, — звернувся до колег перший заступник голови райдержадміністрації, депутат від «Партії Регіонів» Володимир Тараненко, — це буде дисципліновувати. Я сам: як депутат — підтримую це рішення, як водій… теж гадаю, що це правильно!

Зрештою, після кількахвилинного обговорення зміни до Програми прийняли. Тепер новосанажарські «даїшники» у недалекому майбутньому матимуть засоби для виявлення надто швидких та не надто тверезих водіїв.

Виникли суперечки і під час прийняття програми «Молодь Новосанжарщини». Той-таки Сергій Бодак та інші депутати від «Фронту Змін» та «Батьківщини» висловили обурення тим, що ця Програма вперше потрапила їм до рук… за 5 хвилин до початку сесії.

— Ця Програма не мала широкого розголосу, раніше я ніде з нею ознайомитися не міг. Отримав її п’ять хвилин тому. І як я, як депутат, можу приймати виважене рішення? — запитав Сергій Бодак у голови районної ради.

— Негайне затвердження цієї Програми продиктоване одним — їм потрібні кошти на новорічні подарунки, — пояснив Володимир Левицький поспіх авторів Програми. Але із зауваженнями депутата погодився.

Вкінці-кінців за Програму проголосували (виважено чи не виважено — невідомо) і більшістю голосів рішення прийняли.

Варто згадати, що цього разу під час традиційного ввімкнення Гімну на початку та на закінчення сесії депутатам демонстрували ще й відеослайди із красивими куточками України. Надихає і підіймає рівень патріотизму. Можливо, саме тому з кожним разом національний Гімн співають усе більше депутатів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2011, 09:27 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації