Вхід | Реєстрація

Козакам планують надати фінансову допомогу

Козакам планують надати фінансову допомогу

Проте гроші виділять лише на матеріально-технічне забезпечення. Загалом, це близько трьох тисяч гривень на рік.

На останньому засіданні виконавчого комітету Кобеляцької міської ради члени міськвиконкому заслухали інформацію про діяльність Кобеляцького міського козацького формування з охорони громадського правопорядку. Керівник формування Володимир Гук повідомив, що на сьогодні у лавах міської козацької організації налічується 12 козаків. Разом зі співробітниками райвідділу міліції вони щосуботи патрулюють вулиці міста, контролюють дотримання правопорядку у громадських місцях, розважальних закладах тощо. За час своєї діяльності кобеляцькі козаки взяли участь у 98 рейдах, надали допомогу правоохоронцям у затриманні 78 порушників та виявленні 9 кримінальних злочинів. Члени міськвиконкому схвально оцінили діяльність кобеляцьких козаків та пообіцяли найближчим часом надати їм фінансову допомогу. Для цього була поставлена умова щодо повної юридичної реєстрації козацької організації у відповідних державних органах.

Ми поцікавились у інспектора з роботи з населенням Віри Гомонюк, як саме проходить співпраця козаків та працівників міліції?

— Козаки — громадська організація, — каже інспектор. — Та вони виявили бажання надавати допомогу працівникам Кобеляцького райвідділу з охорони громадського правопорядку. Голови громадських формувань у селах утримуються за рахунок бюджету сільських рад. Тобто, за свою роботу вони отримують заробітну плату. Відповідно, надають допомогу не тільки в охороні громадського правопорядку, а й у розкритті злочинів. Козаки з кобеляцького формування безкоштовно надають допомогу. Вони також ходять на патрулювання у вихідні та під час проведення масових заходів.

Ми поцікавились, чи мають право козаки затримати правопорушника і доставити його до райвідділу? На що інспектор відповіла, що мають. Але козаки не повинні самостійно приймати рішення. Протягом минулого року вони пройшли навчання з правової підготовки. З ними працювали спеціалісти райвідділу. Відтоді вони допущені до охорони громадського правопорядку.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2011, 16:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації