Вхід | Реєстрація

«Більше не дадуть, а менше — нікуди!»

«Більше не дадуть, а менше — нікуди!»

На нараді у заступника голови райдержадміністрації Івана Солодовника обговорили фінансування громадських організацій на 2012 рік в рамках Програми захисту інвалідів.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля коротко ознайомила представників громадських організацій із складеним планом фінансування. У ньому намагалися максимально врахувати усі прохання представників тієї чи іншої організації. І при цьому, звичайно, вкластися у реальні суми.

— По ветеранській організації у нас фінансування на рівні минулого року. В’ячеславе Мусійовичу, у вас немає заперечень? — звернулася Наталія Гомля до голови ради ветеранів району В’ячеслава Семиволоса.

Той довго перегортав сторінки програми, зауважень ніяких не висловлював, але щось явно хотів уточнити. Тоді Іван Солодовник, здогадавшись, у чому проблема, простягнув йому свої окуляри.

— Мої підходять, вже пробували, — посміхнувся він.

Переглянувши плани фінансування організації, які на 2012 рік складають 53 тисячі 100 гривень, В’ячеслав Семиволос зауважень не висловив. Єдине, про що попрохав, це ввести ставку для культорганізатора хору «Багряне листя». Раніше такий культорганізатор був при територіальному центрі, але зараз нібито такої посади вже немає.

— І хотілося б, звичайно, щоб ці гроші нам дали, — сказав голова ради ветеранів району, — бо ми хоч і громадська організація, але ж без коштів зараз нічого вирішити не можна!

Представник районної організації інвалідів «Клото» Тетяна Десятун також погодилась, що усі пропозиції у Програмі враховані. Усього на 2012 рік організації потрібно 73 тисячі 150 гривень. Якщо врахувати, що 40 тисяч з них потрібні для відкриття у Нових Санжарах комп’ютерного клубу, то виходить, що прохають інваліди не так уже й багато.

Ще 51 тисячу планують виділити на районну організацію ветеранів Афганістану.

— Там уже Михайло Васильович Коркішко все до копійки вирахував, — сказав Іван Солодовник, — він же як складав, то, напевно, розумів, що більше не дадуть, бо немає, а менше — просто нікуди!

Наприкінці зустрічі заступник голови райдержадміністрації висловив побажання, щоб існуючі громадські організації охоплювали якомога більшу кількість людей з обмеженими можливостями. Якщо це організація ветеранів Афганістану, то усіх — по максимуму — афганців, якщо це «Клото», то інвалідів загального захворювання. Від себе Іван Солодовник пообіцяв, що переконуватиме районних депутатів прийняти Програму із закладеними у ній обсягами фінансування.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2011, 09:44 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації