Вхід | Реєстрація

Чужих дітей не буває

Чужих дітей не буває

Ось і настали довгоочікувані зимові шкільні канікули. Нема сумніву, що, засидівшись в учбових кабінетах, діти проводитимуть найбільше часу на свіжому повітрі, катаючись на лижах, санках, ковзанах. За статистикою, саме в період канікул збільшується кількість ДТП за участю дітей. Основними причинами пригод є перехід проїжджої частини у невстановленому місці, несподіваний вихід на проїжджу частину з-за транспорту, що стоїть або рухається, ігри на проїжджій частині чи поруч з нею. Адже на слизькій чи мокрій дорозі миттєво зупинити автомобіль неможливо, бо його гальмівний шлях збільшується щонайменше вдвічі.

Державтоінспекція звертається до всіх батьків: не залишайте дітей на вулицях без нагляду, нагадуйте юним учасникам дорожнього руху правила переходу проїжджої частини, попереджайте їх про небезпеку на дорогах, навчайте правильній поведінці на вулиці, особливо при переході через дорогу. Дорослі не повинні подавати малюкам поганий приклад, переходячи дорогу на забороняючий сигнал світлофора або поза пішохідним переходом, бо тоді дитина може вчинити так само. Станьте самі для дітей прикладом правильної поведінки на вулиці. Перевозячи дітей у автотранспорті, використовуйте ремені безпеки та дитячі утримуючі пристрої.

Водії транспортних засобів! Будьте уважними на дорогах, особливо при наближенні транспортного засобу, який позначений знаком «Діти», не порушуйте Правила дорожнього руху, будьте ввічливими у відношенні один до одного та до пішоходів. Пам’ятайте, що особливо уважними треба бути, якщо поряд з проїжджою частиною знаходяться діти. Необхідно пам’ятати, що діти часто непередбачувані в своїх діях, і в будь-який момент можуть вибігти на дорогу перед автомобілем.

Виявляючи обережність, ви зможете зберегти життя і здоров’я юних учасників дорожньогоруху.

Пам’ятайте! Чужих дітей на дорозі не буває!


Автор: Вадим ЧУМАК, командир взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС, підполковник міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2011, 14:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації