Вхід | Реєстрація

«Я — від імені інтелігенції!»

«Я — від імені інтелігенції!»

29-го грудня відбулася одинадцята сесія районної ради шостого скликання. Новосанжарські депутати розглянули кілька питань та із спокійним серцем вирушили на новорічні канікули.
На останню у 2011-му році сесію прибули 35 депутатів. Очевидно, у декого святкові настрої переважили над громадським обов’язком. У числі перших питань народні обранці розглянули та затвердили бюджет на 2012 рік.
У обговоренні цього питання начальник фінансового управління Новосанжарської райдержадміністрації Любов Кибкало зазначила:
— Бюджет не такий страшний. Проте економити доведеться.
Можливість зекономити Любов Яківна бачить у зменшенні витрат на енергоносії та виплати преміальних.
— Цього року — при нинішній теплій зимі — буде просто злочином багато витрачати на енергоносії, — зазначила начальник фінуправління.
Депутати проголосували і більшістю голосів прийняли бюджет. І лише троє депутатів від «Батьківщини» були проти.
Наступне питання було чи не найважливішим за увесь сесійний рік. Адже за свою роботу (і роботу ради в цілому) звітувався голова районної ради Володимир Левицький. Він назвав роботу ради загалом успішною. Зокрема, відзначив, що за 11 пленарних засідань депутати розглянули 144 питання. Але поряд із позитивними моментами згадав голова ради і негативні.
— Я вважаю недоліком те, що відсоток відвідуваності депутатами пленарних засідань — 80,5 %, — сказав Володимир Левицький, — і якщо деякі депутати пропускали одне-два засідання, то інші прогулювали сесії регулярно.
Тут же за допомогою проектора депутатам продемонстрували список усіх депутатів ради, у якому зеленим кольором були помічені ті, хто регулярно бував на сесіях, жовтим — ті, хто іноді їх пропускав, а червоним — ті, хто часто ігнорував засідання. Список викликав неабияку цікавість у депутатів. Хтось шукав там своє прізвище, а хтось — прізвище сусіда.
— Он, дивіться, вас у прогульники записали!
— А ну, а ну — назад прокрутіть! Де я? Так я ж зелений — що ж ви балакаєте?!
Володимир Левицький, продовжуючи свою доповідь, відзначив добру роботу постійних комісій районної ради. І серед кращих назвав голів комісій Тетяну Лісняк, Івана Бодака та Марію Краснюк.
При цьому, зауважив голова районної ради, не всі сільські ради дослухалися до рекомендацій, прийнятих постійними комісіями. Зокрема, згадав Руденківську сільську раду, яка не прийняла рішення про заборону торгівлі алкоголем після 22:00.
Багато часу у виступі Володимира Левицького зайняло обговорення районних програм. Так Володимир Іванович підкреслив, що більшість програм спрямовані лише на витрачання коштів. І жодна програма практично не дає можливості ці кошти заробити.
— Немає відповідного аналізу цих програм і у жодній не простежуються механізми реального впливу на ситуацію, — підкреслив Володимир Левицький, — візьмімо до прикладу Програму стабілізації галузі тваринництва. Ми виділили на неї 538 тисяч гривень. Після завершення дії Програми кількість поголів’я ми не стабілізували, навпаки, отримали певне його зменшення!
Завершуючи свій виступ, голова районної ради відзначив, що він буде оцінювати роботу кожного депутата, так само, як вони усі будуть оцінювати роботу голови. Після закінчення виступу із залу пролунало кілька запитань. Так Сергій Бульбаха, голова фракції «Фронту змін» у районній раді, запитав, чому матеріали сесії не з’явилися на сайті районної ради завчасно — за 20 днів, аби депутати мали змогу із ними ознайомитися.
— Якщо сесія планова, то матеріали розміщують за 10 днів, — пояснив Володимир Левицький, — якщо ж вона позачергова, то такої можливості часто не буває. Формально Ви праві, але практика диктує дещо інше.
Звіт голови районної ради приймають. Після того, як він займає своє місце у президії, голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс коментує роботу Програми стабілізації тваринницької галузі.
— При усіх її недоліках ця Програма в один момент врятувала молочне скотарство у нашому районі! — повідомив Сергій Миколайович. — За допомогою коштів по цій Програмі Янко зробив ремонт у ще одному приміщенні для свиней. А це — нове поголів’я і нові робочі місця!
Після цього депутати проголосували ще з кількох питань. І начебто закрили порядок денний. Але у «Різному» на трибуну із заявою вийшов голова фракції «Батьківщини» у районній раді Геннадій Супрун. Він зачитав лист української інтелігенції, яка засудила суд на екс-прем’єром Юлією Тимошенко. Прочитавши звернення, Геннадій Супрун назвав прізвища тих, хто підписався під текстом листа — Дмитро Павличко, Мирослав Попович, В’ячеслав Брюховецький, Микола Жулинський, Юрій Мушкетик, Іван Дзюба, Марія Матіос, Юрій Андрухович.
Ця заява несподівано викликала обурення присутньої на сесії сільського голови Попового Ольги Волоської:
— Я хочу сказати від імені інтелігенції, що я ні «Батьківщині», ні Партії Регіонів не давала права говорити від мого імені! Перш ніж щось казати, посовітуйтесь зі мною!
Заява сільського голови викликала у представників опозиції спочатку сміх, а потім — легкий ступор.
— Я ж назвав прізвища тих, хто підписався… — спробував пояснити Геннадій Супрун. Але йому тактовно нагадали, що час його виступу вичерпався.
На цьому сесія завершилася. Під традиційні звуки національного Гімну. Нетрадиційною була маленька ялинка, яка цього дня прикрашала стіл президії. До Нового року лишалося два дні…


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2012, 14:42 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації