Вхід | Реєстрація

Молоток як останній аргумент

Молоток  як останній аргумент

Під впливом «оковитої» 1 січня 2012 року на території Новосанжарського району був скоєний злочин, який призвів до тілесних ушкоджень.
До чергової частини Новосанжарського райвідділу міліції надійшло повідомлення з хірургічного відділення районної лікарні про те, що до закладу госпіталізований 57–річний мешканець села Пристанційне Новосанжарського району з тілесними ушкодженнями у вигляді перелому зі зміщенням правої великої та малої гомілки. Міліція миттєво відреагувала на повідомлення та приступила до розслідування інциденту.
Начальник новосанжарської міліції Сергій Махно розповідає:
— Ця історія розпочалася із традиційного відзначення Нового року. Як годиться, господарі запросили до хати гостей, щоб було веселіше, і почали святкування. Правду у народі говорять: «Де горілка — там і бійка». Не стала, на жаль, винятком і ця історія. Після добряче випитого за столом розгорілась суперечка між двома чоловіками: 57-річним господарем та 48-річним гостем. Довго сваритись не довелося. Гість узяв у руки молоток та наніс господарю удар по нозі. Після цього нападник утік із хати.
Правоохоронці одразу взялися за справу і за кілька годин зуміли відтворити усі події та затримати винуватця. Під час затримання 48-річний чоловік ніякого опору працівникам міліції не чинив. Підозрюваний зізнався у скоєному, показав де викинув знаряддя злочину (молоток) і сам детально розповів про вчинене.
Стосовно затриманого порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Цей злочин карається позбавленням волі на строк до п’яти років. Триває досудове слідство.


***


Заява про крадіжку велосипеда до чергової частини Новосанжарського райвідділу міліції надійшла від 54-річної Олени, мешканки села Мала Перещепина. Отримавши повідомлення, на місце пригоди миттєво виїхала слідчо-оперативна група райвідділу на чолі з начальником сектору дільничних інспекторів Віталієм Маньком та його підлеглими Олександром Ільченком та Ігорем Цвєтковим.
Спілкуючись із господинею, правоохоронці дізналися, що минулого вечора до її 28-річного сина на гостину приходив його 17-річний знайомий. Останні у її будинку розпивали спиртні напої аж до ночі, а коли на ранок господиня вийшла на подвір’я, помітила зникнення велосипеда.
Отримавши інформацію, дільничні інспектори одразу направилися до місця проживання гостя. На візит міліціонерів останній не очікував і помітно розгубився. Зрозумілих пояснень щодо крадіжки велосипеду надати не зміг. Та коли правоохоронці провели огляд домоволодіння і знайшли крадений велосипед, у скоєному зізнався.
Наразі працівники міліції з’ясовують усі обставини події. Відносно «гостя» вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). У кращому випадку зловмисник відбудеться штрафом або працюватиме на користь держави, гірше — позбавлення волі на строк до 3-х років.


Автор: Оксана Грузін, інспектор зі зв’язків із громадськістю Новосанжарського РВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2012, 14:45 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації