Вхід | Реєстрація

Про злого єнота і доброго піаніста

Про злого єнота і доброго піаніста

На черговій апаратній нараді у Новосанжарській райдержадміністрації говорили про минулі новорічні свята, сказ та чудодійну силу профілактики.
Цього тижня апаратна у зв’язку із численними вихідними відбувалася не у традиційний понеділок, а у вівторок, 10-го січня. Але розпочалася традиційно — доповіддю начальника райвідділу МНС Юрія Шила про надзвичайні події у районі. З огляду на те, що за період від минулої апаратної новосанжарці бурхливо та весело відсвяткували Новий рік та Різдво Христове, були побоювання, що без надзвичайних подій не обійшлося. Але Юрій Володимирович вийшов на трибуну і радісно відрапортував:
— Свята пройшли на вищому рівні — без пригод! Дуже допоміг дощ!
— Ви кажіть — дякуючи великій профілактичній роботі! — сміючись, підказав голова районної ради Володимир Левицький.
— Звичайно ж, завдяки профілактичній роботі, — погодився начальник МНС.
На трибуні його змінив заступник начальника райвідділу міліції Сергій Пархоменко. Він швидко зачитав цифри статистики і, зорієнтувавшись у ситуації, завершив свою доповідь словами:
— Особливих та надзвичайних подій не трапилось. Завдяки проведеній профілактичній роботі!
Президія і зал останню фразу міліціонера зустріли сміхом.
— От що значить досвід! — резюмував голова РДА Сергій Шовкопляс.
На мажорній ноті перейшли до обговорення двох доволі неприємних подій, які таки трапилися святковими днями у районі. Присутнім про них розповіла головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря:
— Неподалік Руденківки один водій збив своїм автомобілем лисицю. Виліз, захотів її відтягти, а вона раптом підскочила і вкусила його. Інший випадок трапився у Малій Перещепині. Там один громадянин вирішив подружитися із єнотом. Взяв на руки цю дику тварину, почав гладити, той його і вкусив. Протягом десяти днів ми проводили обом дуже вартісне лікування глобуліном.
—З обох тварин відібрали матеріал і направили на аналізи до Полтави, — тут же доповіла начальник управління ветмедицини у Новосанжарському районі Зоя Ащеулова. — По лисиці вже є дані, що аналіз на сказ є негативним, по єнотові такої інформації ще немає. Але людина все одно буде щепитись місяць! А взагалі я хочу сказати, що п’янка — це серйозне діло! Якби той чоловік був тверезий, він би ніколи того єнота у руки не взяв. Що ж до сказу загалом, то у цьому році у Новосанжарському районі не було зафіксовано жодного випадку цього захворювання у диких чи домашніх тварин. І це — завдяки проведеній профілактичній роботі! Ми розкидаємо спеціальні кубики із дозами вакцини, потім проводимо контрольні відстріли диких тварин, тих же лисиць, наприклад. І через це, на щастя, випадків сказу у нас немає!
Після завершення теми сказу члени президії знову повернулися до теми свят. І знову згадали про відеокамери спостереження, які правоохоронці встановили на вулицях селища. Ці камери у подальшому допоможуть стежити за нічним життям містечка і, у разі потреби, допоможуть знайти хуліганів, які час від часу перекидають сміттєві урни або розбивають освітлювальні ліхтарі. Тепер любителям таких незаконних розваг доведеться серйозно замислитись. Адже нікому не хочеться потрапити на відеозапис, а потім сплатити величенький адмінштраф.
На закінчення апаратної представники влади та керівники установ знову повернулись до питання соціально-економічного розвитку району. Зокрема, до оцінки жителями Новосанжарщини якісних змін на краще. Ольга Гиря розповіла, що під час ремонтів у ФАПах та лікарських амбулаторіях у деяких селах люди приходили, щоб запропонувати свою допомогу. Приносили власну фарбу чи лінолеум. У одному з сіл фермер з власної ініціативи встановив у медичному закладі нові двері.
— Психологія людей міняється, — підкреслила Ольга Василівна, — і за останній рік це стало особливо помітним. Адже вони бачать: усе, що робиться, — для них!
А директор КП «Будівельник» Олександр Вусик взагалі розповів гарну та зворушливу історію:
— Коли ми завершили ремонт у Шедіївському клубі (а там зараз шикарне приміщення), то сільський голова Юрій Мовчан сів і на знак подяки зіграв нам на піаніно. Я навіть не знав, що він уміє. Нам було дуже приємно!
У той же час, коли мешканці району позитивно сприймають зміни на краще, працювати вони не хочуть.
— Ми поставили на облік до служби зайнятості близько 1000 чоловік, — розповіла Лариса Борисівна, — але деякі роботодавці нам скаржаться, що їх працівники не хочуть працювати у зимовий період, а вже просто чекають, щоб їх відправили на біржу. Тому що знають, що приходить час громадських робіт, а ніхто не хоче їх виконувати! Це при тому, що у «Чистій криниці», наприклад, навіть на громадських роботах середня зарплатня 1300 гривень. Та який чиновник стільки отримує?!
Закінчилась апаратна зверненням Сергія Шовкопляса до керівників установ та організацій.
— Поставте собі «Скайп»! — запропонував Сергій Миколайович. — Це — і безкоштовний зручний зв’язок, і показник того, що ми вже живемо у епоху сучасних технологій і йдемо з ними в ногу.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2012, 15:20 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації