Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі «афганці» обрали нового керівника

Кобеляцькі «афганці» обрали нового керівника

Не так давно жителі району, які у свій час воювали в Афганістані, обновили керівний склад своєї громадської організації і накреслили плани на майбутнє.
Про зміни, що сталися в організації, та проблеми, які збираються вирішувати кобеляцькі «афганці», кореспонденту «ЕХО» розповів секретар громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану» Віктор Рудич.
Звітно-виборчі збори організації відбулися у жовтні минулого року. Перед присутніми виступив лідер кобеляцьких «афганців» Олексій Немировський. Його роботу присутні визнали задовільною. Але водночас вирішили оновити керівний склад своєї організації. Справа в тому, що Олексій Немировський в силу службової зайнятості не мав достатньо часу для виконання поставлених статутних завдань. Між тим, і він сам, і інші воїни-інтернаціоналісти визнали, що зараз конче необхідно активізувати громадську роботу. До цього спонукає сама ситуація в Україні. Зайвим підтвердженням цього стала хвиля протестів, які прокотилися по всій державі у зв’язку з «урізанням» пільг різним категоріям населення. Брали в них участь і деякі «афганці». Щоправда, в Кобеляках у стосунках колишніх воїнів-інтернаціоналістів і влади відкритих випадків протистояння не зафіксовано.
Своїм новим керівником вони обрали Володимира Дригу, який у свій час працював у податкових органах Кобеляччини. Його заступником став приватний підприємець Микола Тітаренко, секретарем організації обрали Віктора Рудича. До складу ради спілки воїнів-інтернаціоналістів увійшли десять чоловік.
А вже наприкінці листопада між «афганцями» і Кобеляцькою РДА була підписана угода про взаємодію і співробітництво. Влада пообіцяла колишнім воїнам максимальне сприяння. За словами Віктора Рудича, нині першочерговим завданням спілки є захист інтересів її учасників. Часто-густо колишні «афганці» навіть не знають про свої права та пільги, надані їм державою. Зокрема, вони навіть не можуть зареєструватись в органах соціального захисту для отримання безкоштовного санаторно-курортного лікування. Одним заважає зробити це брак часу, іншим — невміння пройти всі бюрократичні процедури. Допомогти таким людям має спілка.
— У нас зараз на обліку 131 чоловік, — розповідає Віктор Рудич. — А в управління соцзахисту із них зареєструвались 2 чи 3 чоловіки. Таку ситуацію потрібно кардинально змінювати.
Напередодні Нового року новообрані керівники спілки об’їхали сім’ї загиблих воїнів і вручили їх родичам подарунки.
Наступний візит до батьків своїх побратимів «афганці» планують здійснити 25 лютого, в річницю виведення військ з Афганістану.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2012, 15:43 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації