Вхід | Реєстрація

Кременчужанин Олег Фещенко став лауреатом обласної премії ім.С.А. Ковпака

Кременчужанин Олег Фещенко став лауреатом обласної премії ім.С.А. Ковпака

Голова кременчуцького «Об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство» Олег Фещенко став лауреатом премії ім. С. А. Ковпака Полтавської обласної ради у номінації «Військова звитяга» за активну військово-патріотичну роботу з молоддю. Його кандидатуру подавав райвиконком Автозаводської районної ради.

Відповідне рішення минулого тижня прийняло журі обласної премії імені С.А. Ковпака, заснованої Полтавською обласною радою два роки тому з метою сприяння військово-патріотичному вихованню молоді. Члени журі ознайомилися з матеріалами, поданими на здобуття премії, та ретельно розглянули діяльність усіх претендентів. Були визначені імена шести лауреатів обласної премії у п’яти номінаціях.

Девізом об’єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство», створеного в 2005 р., стало відоме гасло десантників – «Ніхто, крім нас!». Організація на чолі з полковником запасу, учасником бойових дій в Афганістані Олегом Фещенком відроджує у Кременчуці справу патріотичного виховання молоді. Сім років тому «Бойове братство» започаткувало щорічну військово-спортивну гру «Патріот» для учнів старших класів всіх кременчуцьких шкіл на базі військової частини А1546, яка проводиться у вересні. З 2005 року організація проводить у Кременчуці єдиний в області фестиваль-конкурс патріотичної пісні «Про подвиги, про доблесть, про відвагу», присвячений визволенню України від німецько-фашистських загарбників. Щорічно «Бойове братство» організовує для ветеранів екскурсії та поїздки місцями бойової слави, зокрема до Севастополя.

- Наша організація проводить багато різних заходів патріотичного спрямування, уроки мужності в школах, згуртовує та підтримує ветеранів Великої Вітчизняної війни та інших військових конфліктів. Хочу відзначити, що всебічну допомогу організації в проведенні заходів на протязі багатьох років надає «Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра», Почесним Президентом якого є Володимир Митрофанович Матицин. Без цієї допомоги ми би не змогли працювати так ефективно, - заявив Олег Фещенко після отримання звістки про нагородження.

Журі конкурсу також порушило клопотання про нагородження Почесною грамотою обласної ради за вагомий особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді Полтавщини та активну громадянську позицію директора Кременчуцької гімназії №5 ім. Т.Г. Шевченка Ілони Бобер, та  кременчуцького ветерана праці Людмили Бєлград. Підбиваючи підсумки засідання журі, перший заступник голови облради Володимир Онищенко відмітив соціальну значимість громадської та професійної діяльності номінантів, яка сприяє утвердженню спадкоємності та примноженню вітчизняних військово-патріотичних традицій, підняттю престижу військової служби, формує у молодих людей почуття патріотизму та вірності військовому обов’язку.

Урочисте нагородження лауреатів обласної премії ім. С.А. Ковпака відбудеться у День захисника Вітчизни. За інформацією прес-служби, Полтавської ОДА розмір премії складає 1200 грн.

Член журі, депутат Полтавської обласної ради Микола Несен, відзначив, що від Кременчука було подано по декілька претендентів на кожну з 5-ти номінацій премії. Дуже сильною виглядала презентація практичної роботи пошукового загону гімназії №5 ім. Т.Г.Шевченка та військово-патріотичної роботи, яка проводиться у цьому навчальному закладі в рамках районної програми «Пам'ять про війну єднає». Прийнято рішення знятий гімназією відеофільм про пошукову та військово-патріотичну роботу рекомендувати для перегляду вчителям всіх навчальних закладів Полтавської області. Кандидатуру директора гімназії №5 Ілони Бобер в номінації «Урок мужності» також висував райвиконком Автозаводської районної ради.

Нагадаємо, що першими номінантами цієї премії у 2011 році стали теж представники Автозаводського району:

- у номінації «Власним прикладом» - Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» (Почесний Президент фонду - депутат обласної ради  Володимир Матицин) - за значну благодійну допомогу ветеранам війни та праці, спорудження пам’ятників воїнам-визволителям у 18 населених пунктах області, та меморіального комплексу «На афганській стежині», пам’ятника лейтенанту Рязанцеву, стели «Перший день після війни» у Кременчуці;

- у номінації «Солдат року» – старший стрілець в/ч 3059 Станіслав Татаринов (м.Кременчук) – за зразкове несення військової служби;

- у номінації «Військова звитяга» – голова Автозаводської районної ради ветеранів Олексій Зубченко – за активну військово-патріотичну роботу з молоддю.

Крім того Почесною грамотою обласної ради за вагомий особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді та активну громадянську позицію минулого року було нагороджено директора Кременчуцької ЗОШ №12 Сергія Івановського.

Згідно Положення про премію, особи, яким вона вже була присуджена, повторно на її здобуття не висуваються.

 


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2012, 16:10 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації