Вхід | Реєстрація

Рік спорту у районі розпочато з великих перемог

Рік спорту у районі розпочато з великих перемог

Минулої суботи у приміщенні Кобеляцької дитячо-юнацької спортивної школи відбулось урочисте відкриття Року спорту та перші офіційні районні змагання 2012 року.
П’ятнадцятого січня у Кобеляках пройшли перші районні змагання 2012 року — з волейболу та шахів. Урочисте відкриття Року спорту розпочав Віктор Детюк. Він провів інструктаж командам та представив гостей, котрі завітали на змагання. Право підняття державного прапора надали учасникам чемпіонату світу з армспорту Артему Письмаку та Марині Шуліці.
Далі до слова запросили голову районної державної адміністрації Анатолія Таранушича. Він привітав учасників змагань з Новим роком та побажав здоров’я і родинного тепла. Після чого Анатолій Олексійович підвів спортивні підсумки 2011 року.
— 2011 рік був дуже вдалим для району, — каже голова райдержадміністрації. — Зусилля наших спортсменів не були даремними. Хоча б те, що кобеляцькі спортсмени — у десятці кращих світу. А це неабиякий результат! У цьому залі пройшло безліч змагань. Зараз Кобеляки переживають «бум» гирьового спорту. Цього року відбувся турнір з гирьового спорту пам’яті нашого земляка Миколи Касьяна. А спортсменів, котрі займаються цим видом спорту, у районі достатньо. На чемпіонаті світу з гирьового спорту, який відбувся у Казахстані, ми також в десятці кращих. І радує, що є спонсори, котрі допомагають нашим спортсменам і не скупляться у грошах.
На завершення свого виступу Анатолій Таранушич подякував Віктору Детюку за його наполегливу та результативну роботу, хоча іноді дещо надокучливу районній владі.
Далі Віктор Детюк назвав переможців районної спартакіади 2011 року. Третє місце зайняла команда Іванівської сільської ради. Друге — колектив фізкультури Підгорянської сільської ради, а перше — колектив фізкультури Білицької селищної ради.
— Ми добре потрудились минулого року на спортивній ниві, — зауважив голова Підгорянської сільської ради Анатолій Няйко. — Тим більше, що ми брали участь у всіх змаганнях, які проходили в районі.
Після своїх слів сільський голова побажав успіху всім командам і перемоги найкращій.
Білицький селищний голова Ольга Киричко також взяла слово.
— 2012 рік в Україні проголошений Роком спорту, — каже селищний голова. — Ми плідно, не покладаючи рук працювали у 2011 році. Та у 2012 році ми намагатимемось працювати ще краще. Дякую всім, хто підтримував та допомагав нам.
Також побажала всім присутнім міцного здоров’я, успіхів та перемог.
Після слів виступаючих спортсмени пішли готуватися до змагань. Загалом, цього дня у змаганнях з волейболу брали участь 18 команд. Команди були розділені відповідно на першу і другу ліги. Команди першої ліги змагались у спортивному комплексі «Іскра», а команди другої ліги — у загальноосвітній школі № 2 і аграрному ліцеї. За перше місце вони змагались у спортивному залі Кобеляцької загальноосвітньої школи № 2.
Отож, третє місце зайняла команда «Динамо». А до фіналу потрапили «Бутенки» і «Чапаєве». Та в запеклій боротьбі перше місце виборола команда «Бутенки» з рахунком 2:1.
Як пояснив нам Віктор Детюк, цього року у змаганнях брали участь дещо більше команд. Минулого року змагалось 16 команд, щоправда, три з них були із Кобеляк. Та цього року було вирішено провести змагання тільки серед сільських команд. Мовляв, для того, щоб поставити всіх учасників у рівні умови.
Того ж дня у адмінприміщенні стадіону «Колос» проходили змагання першості Кобеляцького району з шахів серед колективів фізичної культури сільських громад.
У турнірі брали участь 14 команд. Перше місце посіла команда з села Світлогірське, другою була команда з селища Білики і третьою — команда з села Дрижина Гребля. Добре проявили себе ветерани, які також брали участь у змаганнях. Серед них Анатолій Гапоченко із села Деменки, Андрій Дашко із села Світлогірське, Олексій Жук із селища Білики та Костянтин Глинський із міста Кобеляки.
Що ж, можна з впевненістю сказати, що Рік спорту у районі відкрито вдало і розпочався він з великих перемог наших спортсменів.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2012, 13:14 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації