Вхід | Реєстрація

«Поїдьте до театру!»

«Поїдьте до театру!»

На черговій апаратній нараді у Новосанжарській райдержадміністрації говорили про кримінальну ситуацію в районі та культурний відпочинок у Києві.
Почалася нарада обговоренням міліцейських зведень за тиждень та інформацією про надзвичайні події. Представник МНС зокрема повідомив, що 15-го січня на 25-му кілометрі автодороги Полтава — Олександрія, на повороті, між собою зіткнулися «Шевроле-Авео» та «Черрі». Два пасажири загинули на місці, один пізніше помер у Новосанжарській лікарні. Ще троє наразі перебувають у ЦРЛ в тяжкому стані. Причиною аварії, імовірно, стало перевищення швидкості водієм «Шевроле». Це призвело до виїзду на зустрічну смугу та зіткнення.
Голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс одразу поцікавився тим, у якому стані знаходиться ділянка траси, яку обслуговує Новосанжарський автодор. Керівник дорожників Володимир Скубій запевнив, що на моменті аварії вся ділянка була посипана піском. Далі Володимир Михайлович розповів, що з черговою зміною обласного керівництва повинно покращитись фінансування організації. Зокрема, повинні нарешті виплатити заборгованість із заробітної плати за листопад та грудень. А допоки дорожники переживають не кращі часи, районна влада їх підстраховує. Так, за кошти районного бюджету таки був закуплений вагон солі. Його використають у разі потреби під час ожеледиці чи снігу.
Обговорення отримав виступ заступника начальника райвідділу міліції Сергія Пархоменка зі зведенням про злочини, які сталися протягом тижня. Голова районної ради Володимир Левицький вкотре поцікавився у служб, які відповідають за роботу з дітьми, як налагоджена співпраця з міліцією. Зокрема, як аналізується вплив сімейних сварок на дітей. Адже дитина, що перебуває у такій родині, може постраждати не лише фізично, але й морально. Відповіддю директора центру соціальних служб для молоді Ігоря Романця голова районної ради залишився незадоволений.
— У нас є співпраця, — переконував Романець, — ми звертаємося за інформацією і нам її надають.
— Я не бачу чіткої схеми! — відповів Володимир Левицький. — Тому мені здається, що ви не хочете займатися тією роботою, якою повинні!
Далі присутні на нараді заслухали звіти писарівського та крутобалківського сільських голів про криміногенну ситуацію на території їхніх сільських рад. Зокрема, Віктор Бакулей зазначив, що значна частина крадіжок, які сталися у Писарівці, здійснювалися у дачному кооперативі, який ніким не охороняється. А тому є привабливим для крадіїв. На закінчення його виступу Сергій Шовкопляс звернувся до присутніх сільських голів із закликом наслідувати Віктора Бакулея у гарних починаннях. Минулого року у селі на стовпах облаштували 15 гнізд для лелек. Більшість із них уже заселені птахами.
— Добре, коли сільський голова високий, і може до стовпа дістати! — пожартував голова райдержадміністрації.
Крутобалківський сільський голова Анатолій Мазан у своєму виступі наголосив, що на кримінальну ситуацію на території сільської ради впливають так звані «зальотні». Тобто, неблагонадійні жителі з інших сільських рад. Останнього разу, коли сталася п’яна сварка між двома такими елементами, все закінчилося загибеллю одного з них. Розповів Анатолій Петрович і про профілактичну роботу із молоддю, якій взимку відпочинок обмежили до 22:00, та із самогонниками, які у селі все-таки є.
— І що, вам вдається повністю закривати існуючі точки продажу самогону? — поцікавився Сергій Шовкопляс.
— Точки є точки. Коли їх виявляєш, вони тимчасово затухають, потім знову починають працювати, — щиро відповів Анатолій Мазан.
Наостанок поговорили про приємне та корисне. Тобто — про культурний відпочинок. На трибуну вийшов заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник. Він, власне, і відповідає у районі за галузь культури. Однак розповідав Іван Олексійович не про свою роботу, а про приватну поїздку до Києва.
— Ми їздили до театру на виставу «Наполеон та корсиканка», — пояснив Іван Солодовник. — Я гадав побачити у столичному театрі якісь дорогі декорації. Але — ні! Натомість, була майстерна гра акторів. Увесь зал на 600 чи 700 чоловік був заповнений ущерть і вдячно аплодував наприкінці вистави. Повірте, поїздка обійшлася не так дорого, щоб хоч раз на рік не з’їздити до театру. Зокрема, на цю виставу квитки були по ціні від 25 до 80 гривень. Це не так дорого. І моя вам порада — ніколи не жалійте грошей на культурні заходи!
Підтримав заступника і Сергій Шовкопляс. Він порадив з’їздити не лише до Києва, але й обов’язково подивитися на вечірній Дніпропетровськ.
Наостанок Сергій Миколайович знову нагадав підлеглим та колегам, що чекає на приєднання їх до мережі «Скайп».
— І зв’язок безкоштовний, і подивитись одне на одного можна, — переконував голова райдержадміністрації.
— І можна буде подивитись — у кого очі червоні у понеділок! — додав хтось із членів президії.
Керівники установ та організацій обіцяли «Скайп» встановити та на зв’язок із головою райдержадміністрації вийти.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2012, 14:45 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації