Вхід | Реєстрація

25 січня — День студента

25 січня — День студента

Практично кожен з нас був студентом, хтось ним є на даний момент, а дехто буде в найближчому майбутньому. У переддень свята дехто зі студентів поділилися своїми спогадами за період навчання.
Той, хто пройшов через студентське життя, — знає, наскільки цей час прекрасний. Спільні кухні, душові та туалети, завжди відчинені двері, купи сміття, постійний шум — здавалось би, картина не дуже приваблива. Проте, який гуртожиток без цього? І яке ж студентське життя без гуртожитку? Це сповна близькі синоніми, які придають студентам гостроту відчуттів безтурботного життя. У холодильнику в сусіда завжди знайдеться щось поїсти, а серед друзів знайдуться ті, хто позичить тобі грошей до кращих часів. Студентське життя кожного дня наповнене розвагами та відпочинком. Тому День студента — це лише додатковий привід добре повеселитися!
У переддень Дня студента авторка цієї статті поцікавилася у колишніх і нинішніх студентів, які їхні спогади за весь період навчання.
Альона, 21 рік — студентка:
— Багато хто знає про різні прикмети студентів, за допомогою яких можна отримати вищу оцінку на екзамені. Я знаю декілька, які моя подруга кожного разу застосовувала перед екзаменом. Серед них: не митися, не стригтися, спати на підручниках і конспектах, та остання, яка, до речі, мені подобалась найбільше — попросити когось тебе полаяти. Те, що ці прикмети ніколи не збувалися — не важливо… Головне — вірити в це! На мою думку, самий надійний спосіб — це, звичайно ж, хороша підготовка, і ніякі прикмети не знадобляться.
Марина, 20 років — студентка:
— У мене — парадокс з життя. На здачі екзамену з вищої математики задача в білеті попалася один в один, як на моїй шпаргалці. На всякий випадок поклала телефон на край столу, щоб слідкувати за часом. І тут несподівано приходить СМС і телефон падає на підлогу. Тільки-но нахилилась його підняти, як всі мої шпаргалки розсипались перед носом у викладача. Парадокс у тому, що вийшовши з аудиторії, читаю те зловісне повідомлення,  у якому було написано: «Удачі на екзамені».
Наташа, 26 років — колишня студентка:
— Мій одногрупник стояв перед аудиторією, де приймали залік. Хвилювався, тремтів… І раптом із його рук випала залікова і хтось ненароком жбурнув її під двері до екзаменаційної аудиторії, прямо до викладача. Студент, не в силах вимовити навіть слово, завмер. Раптом, залікова тим же способом вилітає з-під дверей, а в ній навпроти назви заліку стоїть «зараховано». Вслід на нею з’явився викладач зі словами: «Багато я бачив жартівників, та такого оригінального способу здати в мене залік не зустрічав».
Світлана, 22 роки — студентка:
— А я пам’ятаю, як дуже любила писати шпаргалки, і на четвертому курсі на екзамен з хімії зробила просто шикарну шпаргалку! Це була триметрова стрічка, шириною сантиметрів у сім. Потрудитись, правда, над нею добряче треба було. До речі, а екзамен я здала тоді на «5».
Таня, 27 років — колишня студентка:
— У нашому інституті біологію читала досить серйозний викладач із повною відсутністю почуття гумору. Якось під час лекції, не дивлячись, вона викликала до дошки мою подругу, яка вдягнула цього дня яскраві лосини, які тільки-но увійшли в моду. Через деякий час викладачка підняла очі і побачила цю картину. Звичайно ж, що у високої моралістки нашого інституту від цього видовища очі мало не вилізли і, б’ючи руками по столу, вона закричала: «Анно, де ваша юпка?!». Аня, будучи людиною без комплексів, вирішила їй підіграти. Оглянувши себе з ніг до голови сказала: «Ой, мабуть вдома забула!». Після цього всі одногрупники довго сміялись і не могли заспокоїтись.
Антон, 18 років — студент:
— Я знаю цікавий спосіб знайомства в гуртожитку: дівчата ставлять смажити картоплю на декількох сковорідках. Із чиєї сковорідки хлопці картоплю з’їдають — та йде до нас сваритися. Я так познайомився не з однією дівчиною…

Ольга Федорівна, 70 років:
Я пам’ятаю багато історій зі свого студентського життя. Одна з них сталася на здачі екзамену історії середніх віків. У нашій аудиторії стояли стільці, в кожен з яких мої одногрупники заховали шпаргалки. Після екзамену, викладач помітив розшматані сидіння і, вирішивши покарати нас, виставив усі стільці в коридорі з написом: «Так здають іспити студенти історичного факультету».

Так, студентське життя — незабутня пора, навіть не дивлячись на труднощі під час сесії. Хоча для кожного з нас — це свої особисті спогади та асоціації, які навряд чи коли забудуться…


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2012, 16:40 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації