Вхід | Реєстрація

«Усі міліцейські машини будуть їздити з мигалками!»

«Усі міліцейські машини будуть їздити з мигалками!»

Начальник ГУ МВС в Полтавській області Едуард Федосов відповів на запитання новосанжарських журналістів. І розповів їм про відеокамери, забезпечення автомобілями та зарплату міліціонерів.
— Як Ви оцінюєте роботу новосанжарських правоохоронців у 2011-му році?
— Загалом — позитивно. Той факт, що у вашому районі протягом року не траплялося тяжких чи резонансних злочинів — це заслуга профілактичної роботи міліції. І ось уже за перші тижні Нового року суттєвих злочинів у вашому районі не трапилося.
— Чи не гадаєте Ви, що дільниці зараз надто збільшені, аби їх міг якісно обслуговувати один дільничний інспектор?
— Дільниці дійсно збільшені. Але тенденції до їх зменшення очікувати не варто. Пріоритет буде, скоріше, за забезпеченням дільничних транспортними засобами для можливості вільно пересуватися. Ми вже маємо від міністерства тридцять машин, які підуть у райвідділи області. Одна з них — «ВАЗ-21099» — скоро з’явиться у вашому райвідділі.
— Яку практичну користь дасть встановлення на вулицях селища відеокамер спостереження? Чи є вже позитивні приклади у Полтаві?
— Це суттєво полегшить розкриття деяких злочинів. Порівнявши час і місце злочину, ми можемо на відеозапису побачити імовірного злочинця. Крім цього, встановлення камер дисциплінуватиме потенційних хуліганів та порушників громадського порядку. І таким чином дещо розв’яже руки міліції і дозволить займатися більш серйозними злочинами. Щодо позитивних прикладів, то вони вже є. У Полтаві біля Білої Альтанки хулігани понівечили ліхтарі, і лише завдяки відеозапису камер вдалося їх відшукати. Також у Полтаві одна особа вирішила пограбувати банківську установу. Злочинець обрав банк без камер спостереження. Але от у сусідній фінансовій установі камери були. Вони і зняли злочинця. Далі зловити його було справою техніки.
— Чи будуть новосанжарські правоохоронці брати участь у охороні правопорядку на об’єктах ЄВРО-2012?
— Звичайно, так. Полтавська область делегуватиме 300 чоловік міліціонерів, які забезпечуватимуть порядок у місті Харкові.
— На сьогоднішньому прийомі громадяни вручили Вам кілька скарг на працівників Новосанжарського райвідділу. Якою буде реакція на ці скарги?
— Вони будуть розглядатися прокуратурою. Якщо будуть підстави, щодо цих працівників будуть порушуватися кримінальні справи.
— Яка середня зарплата у працівника міліції у Полтавській області? Чи достатньою вона є?
— Ви чули, як говорять: «Хочете мати озброєну банду — не платіть міліції». Це правдиві слова. Зараз у середньому працівник міліції в області отримує приблизно 2500 гривень. Цього, звичайно, не достатньо, але це реальна сума, яку зараз може платити держава.
— Які нововведення Ви плануєте у роботі обласної міліції?
— Усі міліцейські машини повинні їздити з проблисковими маячками. Правоохоронці не повинні ні від кого ховатися. Навпаки, вид міліцейської машини буде дисциплінувати тих громадян, які схильні до скоєння злочинів.
Звичайно, започаткувати можна багато чого, але ж для всього потрібні гроші. Я був у Грузії — у них там достатньо коштів, які дають американці. Тому у них немає проблем із бензином, із зброєю, із зв’язком. Але скільки тієї Грузії: це — пів Донецької області. А щоб забезпечити усім необхідним міліцію України, потрібні значно більші суми. От і у вашому райвідділі не вистачає службових машин. Одну міністерську ви точно отримаєте і ще протягом року ми обіцяємо вам кілька автомобілів.
 

Біографічна довідка

Едуард Вікторович Федосов народився 28 серпня 1966 року в місті Червоноармійськ Донецької області. Має вищу юридичну освіту, в 1992 році закінчив Академію МВС України. З квітня 2008 року по березень 2010 року — перший заступник УМВС України в Житомирській області — начальник УБОЗ. 17 березня 2010 року призначений першим заступником Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України. У квітні 2011 року став начальником ГУБОЗ МВС України. У грудні 2011 року Едуард Вікторович Федосов призначений на посаду начальника УМВС України в Полтавській області. Заслужений юрист України, генерал-майор міліції. Одружений. Дочка — студентка одного із внз Києва.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2012, 18:46 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації