Вхід | Реєстрація

«Затримує міліція, випускає суд!»

12-го січня у Нових Санжарах проводив особистий прийом громадян новий очільник обласної міліції генерал-майор Едуард Федосов.
Нагадаємо, що колишнього начальника ГУ МВС у Полтавській області Олександра Рудяка перед Новим роком перевели у західний регіон нашої країни — керівником міліції Львівської області. Його місце посів виходець із Донецької області 45-річний Едуард Федосов, який до цього призначення близько півроку працював начальником ГУБОЗ МВС України. І от вже у перший тиждень після новорічних свят новий керівник правоохоронців області вирішив відвідати Нові Санжари.
На зустріч Едуард Федосов приїздить на білому «Лексусі». Одягнутий він у штатське — темно-синій костюм та білу із подовжніми смугами сорочку. Розмовляє російською, лише іноді використовує у своїй мові якісь українські слова.
Прийом проводять у невеличкій кімнатці на першому поверсі новосанжарського райвідділу. Едуард Федосов сідає за стіл, біля нього зліва розміщується працівниця обласного управління, яка передає генералові інформацію про чергового відвідувача. Більшу частину кімнатки займають журналісти місцевих ЗМІ та представники прес-служби головного управління.
Першим до кабінету заходить заступник голови ветеранської організації міліціонерів району Микола Євтушенко. Він розповідає обласному керівнику про життя ветеранів органів внутрішніх справ. Наприкінці хвалить за роботу начальника райвідділу міліції Сергія Махна.
Наступною заходить директор Андріївського будинку-інтернату Оксана Борсук. Вона не просто передає генералові вітання від підшефних дітей, але і дарує йому створену руками вихованців ялинку. Едуард Федосов із радістю приймає дарунок. Та обіцяє влаштувати у області чемпіонат для інтернатівських хлопчаків. Переможці його не тільки отримають призи, але й поїдуть на престижні змагання до Харкова. Для дівчаток — вихованок інтернатних закладів — влаштують першість із танців.
Далі заходить ще один представник ветеранської організації. На знак пошани та поваги він презентує генералові трилітрову банку меду. Її одразу ж прибирають зі столу. Прийом продовжується.
Потім заходить перший відвідувач, який скаржиться на роботу міліції. Чоловік — сам колишній співробітник органів внутрішніх справ — нарікає, що не може розібратися у особливостях законодавства при призначенні міліцейської пенсії. Начальник обласної міліції обіцяє розібратися і надати роз’яснення. Далі чоловік скаржиться, що були випадки, коли черговий не хотів впускати його до райвідділу і навіть не вислухав.
— Такого траплятися не повинно! — переконано заявив Едуард Федосов. — Міліціонер у черговій частині повинен вислухати кожного, хто прийшов до райвідділу. Якщо правоохоронець не має потрібних якостей для спілкування, то його потрібно або перевиховувати, або йому не місце в органах!
Наступною на прийом заходить жінка років тридцяти п’яти. У руках тримає папку з паперами. Говорить, що має багато претензій до працівників міліції.
— За однакові крадіжки то порушують, то не порушують справи, — повідомила жінка. — У мене вкрали велосипед один раз, то кримінальну справу порушили, бо той, хто вкрав, помер. І його вже не потрібно було шукати. Інший раз украли велосипед, то в порушенні справи відмовили. Хоча я розказала працівникам, хто вкрав і куди подів! А тих, хто краде, затримують і одразу випускають!
Присутній на прийомі керівник прес-служби Управління Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області Юрій Сулаєв поспішив внести ясність:
— Ви зрозумійте, що затримує міліція, а випускає суд! А люди, які у цьому не обізнані, потім говорять, що міліція випускає злочинців!
На цьому скарги жінки не закінчилися. Вона розповіла, що коли їхала на скутері, її нібито «підрізав» на своєму авто працівник відділення ДАІ у Новосанжарському районі.
— А у суді мені сказали: «Подумайте, кому більше повірять — вам чи людині у погонах?». А я відповіла, що вірити потрібно тому, хто говорить правду.
Едуард Федосов пообіцяв, що дасть відповідні розпорядження і з приводу наведених фактів обов’язково проведуть перевірку.
Далі на прийом приходять представники районної влади. Спочатку — селищний голова Андрій Река, потім — голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс та голова районної ради Володимир Левицький. Вони домовляються про співпрацю з новим керівником обласної міліції та обіцяють підтримку. Той, у свою чергу, прохає на сесіях селищної та районної ради виділити кошти на додаткове придбання відеокамер спостереження та закупівлю автозаку для райвідділу міліції.
Далі на прийом приходить одна з жительок селища, яка прохає представників преси залишити кімнату і про щось кілька хвилин спілкується із генералом. Після неї разом із працівниками ЗМІ до кімнати заходять два колишні депутати районної ради — Світлана Джала та Тетяна Десятун. Вони розповідають Едуарду Федосову про колишнього заступника голови районної ради Бориса Федоренка. Він, як працівник міліції, не мав права брати участь у попередніх виборах, але, незважаючи на це, очолив районну організацію партії «Єдиний центр». Екс-депутати вимагають порушити проти колишнього заступника голови райради кримінальну справу.
— А де він зараз працює? — запитує Едуард Федосов. І дізнається, що Борис Федоренко є його підлеглим і працює начальником Оржицького райвідділу міліції. Генерал обіцяє розібратися в ситуації.
До кімнати заходить скандально відомий на Новосанжарщині житель Малої Перещепини Віталій Свистун. У руках він тримає свій славнозвісний дипломат, у якому носить усі важливі документи. Чемодан кладе на підлогу в себе біля ніг і дістає з нього якісь папери. У своєму зверненні Віталій Іванович скаржиться на роботу міліції. Зокрема, розповідає, що жителі Малої Перещепини обурюються своєрідним вимаганням з боку правоохоронців.
— Люди телефонують мені і питають — чому з нас взяли гроші за виїзд оперативної грипи?! А у мене особисто помічник дільничного позичив 10 тисяч гривень. І не віддавав! Для чого він це робив?! — емоційно запитує Віталій Свистун. Він дістає з дипломата диктофон і демонструє спочатку Едуарду Федосову, а потім — Сергію Махну. — Ви ж знаєте, що це не доказ. Але там усе записано. І копію розписки я собі зробив!
Генерал уважно його вислуховує, прохає надати копії документів та запрошує приїхати на особистий прийом.
Наостанок Едуард Федосов висловлює задоволення виглядом приміщення райвідділу, за що хвалить начальника — Сергія Махна. Після цього прийом закінчують, а генерал погоджується відповісти на питання преси. Інтерв’ю з ним ви можете прочитати на 5-ій сторінці цього випуску.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2012, 19:22 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації