Вхід | Реєстрація

«Тільки 274 чоловіки із 560 можуть служити в армії»

«Тільки 274 чоловіки із 560 можуть служити в армії»

Минулого понеділка відбулась перша апаратна нарада районної державної адміністрації у 2012 році.
Чергова апаратна нарада пройшла у прискореному темпі. Загалом, вона тривала близько півгодини. Та за цей час коротко вдалося висвітлити декілька важливих питань. Голова райдержадміністрації розпочав апаратну з урочистостей. Анатолій Олексійович оголосив, що на посаду першого заступника голови райдержадміністрації призначено Миколу Шабалтія.
Далі приступили до порядку денного, у якому цього разу було чотири питання. Інформацію про основні суспільно-політичні новини, яку мала надати завідувач сектора з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Таміла Шевченко, залишили без розгляду і приступили відразу до другого питання. А наступним були підсумки виконання розпорядження голови райдержадміністрації «Про районну програму розвитку сімейних форм влаштування дітей у Кобеляцькому районі «Твоя сім’я — моя надія. 2008–2011 роки». Першою доповідати вийшла начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Катерина Єременко.
Зі слів Катерини Вікторівни, у районі функціонує три прийомні сім’ї.
— Згідно розпорядження голови райдержадміністрації, — каже Катерина Єременко, — створено будинок сімейного типу у селі Світлогірське. У ньому виховується вісім дітей, позбавлених батьківського піклування. Також проводиться наполеглива робота щодо сімейного влаштування тих дітей, котрі залишились без батьківського піклування. У результаті, протягом 2009 року під опіку влаштовано 13 дітей, в прийомну сім’ю — одну дитину, усиновлено — трьох, в будинок сімейного типу — також трьох. У 2010 році під опіку влаштовано та усиновлено по п’ятеро дітей. А в 2011 році у прийомні сім’ї влаштовано троє дітей, десятеро — під опіку, одну дитину усиновлено і створено одну прийомну сім’ю. Протягом 2009–2011 років жодної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, не направлено до інтернатного закладу. Всі охоплені сімейною формою виховання.
— Я хочу сказати добрі слова на адресу двох служб: районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей, — каже Анатолій Таранушич, — вони роблять роботу, яку повинні робити. Сьогодні під контролем усі питання, які відносяться до компетенції служб, і нарікань на їхню роботу на сьогоднішній день немає.
Наступним питанням були підсумки проведення осіннього призову на строкову військову службу.
— Другий призов поспіль, — продовжує голова райдержадміністрації, — стовідсотково виконується завдання, яке ставиться перед Кобеляцьким військовим комісаріатом. Ми запровадили урочисті проводи до лав армії з подарунками та напутніми словами. І так будемо робити і надалі. Хвилює те, що лише 274 чоловіки з запрошених 560 можуть служити в армії. Інші не придатні до служби. Нам з вами є над чим працювати, починаючи від спорту, оздоровлення та раціонального харчування в школах.
Єдине, на що поскаржився районний військовий комісар Сергій Каплатий, це те, що на сьогодні досить незначна явка до військомату.
— Будемо працювати з сільськими головами, — додав Анатолій Таранушич.
Далі приступили до розгляду постановчих питань. Серед основних було питання про легалізацію фермерів, економія на енергоносіях та зменшення травматизму на порогах державних установ. Також Анатолій Таранушич наголосив на тому, щоб його інформували про тих підрядників, яких хочуть залучити до виконання будівельних робіт і до освоєння бюджетних коштів. Адже, як показує аналіз роботи підрядників у районі, до одних сьогодні є питання у податкової, до інших — у прокуратури.
— Цього року в нас бюджет без капітальних видатків, — каже голова райдержадміністрації. — Але в той же час у нас будуть спонсорські та меценатські кошти. Тому інформуйте мене про те, кого ви бажаєте бачити підрядниками.
Після цього було розглянуто ще декілька організаційних питань і чергова апаратна нарада завершилась.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2012, 20:20 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації