Вхід | Реєстрація

Ходять чутки, що…

Ходять  чутки, що…

Надійшла інформація від жителів селища Білики про те, що під час транспортування свиней з Данії до Білицького свинокомплексу «Ясні зорі» більша частина свиней загинула.
Ми звернулися за коментарем до головного державного інспектора ветеринарної медицини району Сергія Куземка. Він пояснив, що ця інформація неправдива і непокоїтись немає причини. Зі слів інспектора, минулого понеділка зняли карантин із тих свиней, які були завезені 6, 8 та 10 грудня. Загалом, було завезено 1623 свинки з Латвії і 37 хряків із Данії. Троє з них загинуло в зв’язку зі зміною кліматичних умов.
— Плюс до всього, — каже інспектор, — не менш важливим був стресовий фактор. Бо більше двох тисяч кілометрів їм довелося бути в дорозі. Ми відправили свиней у обласну регіональну лабораторію. Її висновком було те, що інфекційних захворювань у свиней не виявлено. Також 11 січня було проведено комісійне обстеження свиней і прийняте рішення зняти карантин.
Зі слів Сергія Куземка, зараз завезення свиней продовжується і ситуація перебуває під контролем державної служби ветеринарної медицини. Нових свиней ставлять на тридцятиденний карантин і щоденно проводять клінічний огляд поголів’я та карантинні заходи.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2012, 14:06 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації