Вхід | Реєстрація

Безпритульне звалище

Підгорянські депутати поки що відмовляються виділяти землю під нове міське звалище.
Схоже, що проблема з утилізацією побутових відходів у Кобеляках ще досить довго не втрачатиме своєї гостроти, буде основним головним болем міської влади. Всім відомо про принципову і жорстку позицію депутатів Золотарівської сільської ради, котрі вперто відмовляються продовжувати з Кобеляками договір на експлуатацію ганжівського полігону для утилізації твердих побутових відходів. Вони дозволили тільки тимчасово складувати кобеляцьке сміття в Ганжівці. Пошуки місця для нового звалища на території Кобеляк теж не дали бажаного результату.
Днями стало відомо, що відмовили кобелячанам у місці для звалища і депутати Підгорянської сільської ради. 5 січня на позачерговій сесії вони розглянули звернення міськради з пропозицією про відведення 8 гектарів землі для облаштування нового полігону. Як відзначив сільський голова Анатолій Няйко, дискусія по цьому питанню була «гарячою», а налаштування депутатів — негативним. Більше за все їх турбувала загроза екології, яку несе потенційне звалище. Крім того, депутати так і не зрозуміли, яким чином кобелячани збираються доставляти сміття до потенційного полігону. Адже для цього потрібно заасфальтувати більше кілометра дороги. Грошей, необхідних для цього, немає ні в бюджеті міста, ні навіть району.
Тому й не дивно, що всі 14 присутніх на сесії підгорянських депутатів проголосували проти відведення землі під міське звалище.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2012, 16:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації