Вхід | Реєстрація

Жителі Ковжежі — проти «лежачих поліцейських»

Мешканці одного із міських мікрорайонів скаржаться на незручності, що їм завдають штучні обмежувачі швидкості.
Пристрої, які змушують водіїв пригальмовувати, в народі — «лежачі поліцейські», вже давно і міцно увійшли в повсякденне життя. Їх встановлюють не лише у мегаполісах з інтенсивним рухом транспорту, а й у маленьких містечках чи навіть селах. Важко, навіть неможливо переоцінити роль «поліцейських» у дотриманні правил дорожнього руху і як головний наслідок — збереженні чийогось здоров’я і життя. Навіть найзатятіший лихач і той пригальмовує, коли його автівка стрибає по штучних горбах із асфальту чи іншого матеріалу. Можливо, тому у багатьох населених пунктах «поліцейських» розвелось аж занадто багато. Кобеляки — не виключення. Кілька років тому один із керівників місцевого ДАІ аж занадто захопився ідеєю убезпечити місто від любителів швидкої їзди. І штучні перепони поставили ледве не на кожному перехресті. У результаті вони, замість виконувати корисну функцію, почали заважати навіть нормальному руху автотранспорту.
Днями до редакції звернулись кілька жителів кобеляцького мікрорайону Ковжежа. Вони нарікають на справжнє засилля «лежачих поліцейських» на вулиці Щорса на ділянці від перехрестя з вулицею Калініна до перехрестя із Шевченка. «Там же немає шкіл, немає установ, у яких працюють багато людей. Ну, нехай би встановили одного «поліцая» перед самим перехрестям. А їх же там аж чотири і всі височезні!», — скаржаться люди. Вони говорять, що через постійне «скакання» по штучних перепонах зазнають пошкоджень їх автомобілі, на «поліцейських» часто падають велосипедисти.
Редакція звернулась за коментарем до міського голови Олександра Ісипа. Олександр Михайлович сказав, що поки що відповідних скарг чи звернень до міської ради кобелячани не направляли. Але у разі надходження відповідного документа, пообіцяв оперативно розглянути його на виконкомі і піти назустріч землякам. Він зазначив:
— Міська влада вже демонтувала трьох «поліцейських» по вулиці Калініна і трьох — по Шевченка. Думаю, коли люди звернуться, ми вирішимо проблему і по Щорса. Можливо, залишимо там лише один штучний обмежувач швидкості.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2012, 13:51 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації