Вхід | Реєстрація

«У п’ять років він ходив на руках краще, ніж ногами»

«У п’ять років він ходив на руках краще, ніж ногами»

Кобеляцький школяр Сергій Жук демонструє дива гнучкості та сили.
Люди, які люблять дивитися телевізійні шоу на кшталт «Україна має талант», певно, звернули увагу на той факт, що як у членів журі, так і у глядачів величезною популярністю користуються артисти, котрі демонструють акробатичні номери. І в цьому навіть можна знайти закономірність. Адже часи, коли українці, як і всі громадяни Радянського Союзу, більш-менш активно займались спортом і фізкультурою, вели здоровий, активний спосіб життя, відійшли в минуле. З кожним роком ми все більше їмо, все менше рухаємось, уроки фізвиховання у школі вже фактично ліквідовані, а діти все частіше і частіше помирають від хвороб, котрі донедавна вважались «дорослими». Тому й захоплюються українці земляками, котрі майстерно володіють своїм тілом. Справжній фурор серед них викликав виступ на «Україна має талант» із акробатичним номером братів-близнюків Іллі та Данила Страхових. Перегляди на «YouTube» відео за їх участю б’ють рекорди популярності.
Юний кобелячанин Сергій Жук своє відео спеціально в Інтернет не викладав. Але серед ровесників, котрі живуть у Кобеляцькому районі, він популярний не менше, аніж брати Страхови. Хлопчина, якому ледве виповнилось тринадцять років, без проблем повторює трюки дорослих артистів. І це при тому, що він росте у звичайній, зовсім не цирковій сім’ї. До речі, відео, на якому Жук демонструє свої акробатичні здібності, потрапило у вічі не лише кобеляцьким школярам, а й співробітникам «Україна має талант». Вони навіть спробувались зв’язатись із Сергійком, щоб запросити до участі в шоу. Але він поки що відмовляється.
Нам теж ледве вдалося умовити Сергійка Жука погодитись на розмову. Довелось звертатись по допомогу до його батька, теж Сергія Жука. «Да, дзвонили до малого із шоу, але він і балакати з ними не захотів — соромиться», — розповідає Сергій Миколайович. До кімнати заходить Жук-молодший, звичайний симпатичний худорлявий хлопчик, який нічим не відрізняється від ровесників. Але те, що він через кілька хвилин демонструє, дійсно вражає. Раз — і Сергій стає на місток, а потім просовує голову між ногами. Стоячи в такій чудернацькій позі, хлопчина продовжує розмову. А розігнувшись, так же спокійнісінько сідає на поперечний шпагат. Одна його нога лежить на одному стільчику, інша — на іншому. У свій час не в останню чергу завдяки цьому трюкові прославився голлівудський актор Жан-Клод Ван Дамм. А ще Сергій без проблем крутить сальто, «сонечко» на турніку, тридцять п’ять разів підтягується на перекладині.
— Я колись побачив, як він «сонечко» крутить, то аж злякався, — говорить Жук-старший. — Труба товста, він навіть пальцями її не обхоплює. Про страховку й мови немає. Я Сергія пристрожив, щоб не робив більше такого.
Саме з легкої руки Сергія Жука-старшого обидва його сини почали ще з дитинства займатися спортом. Сам Сергій Миколайович у молодості всерйоз захоплювався важкою атлетикою. Не лише сам штангу підіймав, а й заняття у важкоатлетичній секції вів. Спортивна фізична підготовка не раз виручала його у професійній діяльності. Жук-старший працює пожежником.
Синів Станіслава і Сергія він почав привчати до фізкультури ще з дошкільного віку. Чоловік одразу помітив, що молодший, Сергій, має від природи дивовижну гнучкість та силу.
— Він у п’ять років на руках ходив краще, аніж ногами, — сміється чоловік.
Найдивовижніше те, що Сергійко не особливо переобтяжує себе тренуваннями. Йому все вдається швидко і легко.
— Побачимо щось цікаве по телевізору — і Сергій починає цей трюк випробовувати, — говорить батько. За його словами, син тренується щодня, але не дуже довго — по годині, а то й менше. Кілька років тому він почав відвідувати заняття у місцевому гуртку брейк-дансу. Старші «брейкери» були здивовані надзвичайними здібностями хлопчика. Вони казали: «Сьогодні ми його вчимо, а через місяць він нас учитиме».
Годі й говорити, що шкільні нормативи з фізкультури для Сергія Жука є дитячою забавкою. На них він отримує лише відмінні оцінки. Водночас хлопчик говорить, що лише кожен четвертий із його однолітків може хоча б 5–6 разів підтягнутися на перекладині.
Тим, хто прагне стати сильнішим, навчитись володіти власним тілом, Жуки, старший і молодший, радять розпочинати заняття із віджимання на брусах. Коли кількість віджимань досягне десяти, потрібно прив’язувати до ніг якийсь невеличкий вантаж. Інакше прогресу не досягти. А взагалі, за словами Сергія Миколайовича, головне у будь-якому занятті — системність. Працювати над собою нехай потроху, але кожного дня — і вже через півроку буде результат.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2012, 08:44 | Кобеляки | Цікаве
1. Сергей Жук / 18 березня 2012, 22:06
Привет да ето я!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації