Вхід | Реєстрація

ДАІ прохає водіїв знизити швидкість і без нагальної потреби не виїжджати

ДАІ прохає водіїв знизити швидкість і без нагальної потреби не виїжджати

Справжня зима, яка прийшла в Україну наприкінці січня, одразу ж призвела до росту кількості дорожньо-транспортних пригод.
Сніг та лід, який одразу ж з’явився на автодорогах, різко погіршили умови для руху транспортних засобів. На жаль, далеко не всі водії адекватно на це відреагували та перебудувались на зимовий стиль їзди. А це, передусім, суттєве зниження швидкості пересування. За минулі кілька днів, доки йшли рясні опади, співробітники ДАІ зафіксували десятки дорожньо-транспортних пригод. І лише завдяки щасливому збігу обставин в численних аваріях на шляхах Кобеляцького району не постраждали люди. У більшості випадків ДТП закінчились незначними пошкодженнями автомобілів.
Найбільша ДТП сталася 22 січня.
У районі села Грицаївка, на автодорозі Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, водій легкового автомобіля «Рено-Кенго» не врахував дорожню обстановку, стан покриття, не вибрав безпечну швидкість і допустив зіткнення з автомобілем, який рухався попереду. У результаті «Рено» дістав значні пошкодження.
У цей же день у  районі села Дрижина Гребля, на дорозі Полтава-Олександрія, водій «Деу-Ланос» допустив схожу помилку. У результаті його машину знесло в кювет. Там автівка вдарилась у дерево і перекинулась. На щастя, у цей момент на дорозі не було інших транспортних засобів. Водій і пасажири відбулися переляком, а ось «Ланос» добряче пошкоджений.
У інших випадках у автомобілів були пошкоджені бампери, фари, інші деталі. Ще з десяток автівок співробітники ДАІ разом із учасниками дорожнього руху просто витягали з кюветів та засніжених обочин.
Співробітники ДАІ настійно рекомендують усім учасникам дорожнього руху знизити швидкість. Дорожні служби більш-менш справились зі своїми обов’язками під час снігопаду. Та все ж стан дорожнього покриття далекий від ідеального.
У подальшому синоптики обіцяють різке похолодання. Це теж не покращить дорожню обстановку. Тому без зайвої необхідності слід взагалі утриматися від поїздок, надто — на стареньких автівках.


Автор: Олександр ПАСЬКО, старший інспектор ДПС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2012, 17:55 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації