Вхід | Реєстрація

Ходять чутки, що…

Після 19-го січня — Дня Хрещення Господнього — Новими Санжарами поповзли чутки про те, що деяким працівниками державних установ не дозволили відвідати святкове богослужіння, влаштоване Українською православною церквою Київського патріархату на центральному пляжі біля річки Ворскла. З такою інформацією до журналіста «ЕХО» звернулися кілька чоловік, які побажали лишитись неназваними. Ці люди стверджували, що представники влади мало не у примусовому порядку наказали усім працівникам управлінь та відділів райдержадміністрації відвідати богослужіння на пляжу біля військового санаторію, яке влаштувала Українська православна церква Московського патріархату.
— А якщо людина ходить до церкви Київського патріархату? Чи взагалі є мусульманином. Йому теж йти тільки на те богослужіння? — з обуренням запитав один із тих, хто звернувся до журналістів тижневика.
Паралельно із цією до «ЕХО» надійшла інша інформація. Про те, що напередодні свята — 18-го січня — церкві Київського патріархату взагалі хотіли заборонити проводити свято на центрально пляжі. І віддати це місце під богослужіння церкві Московського патріархату. Але оскільки селищна рада вже надала дозвіл отцю Дарію, священику церкви Київського патріархату, то вирішили пошукати для прихильників Московського патріархату інше місце.
Щоб підтвердити або спростувати отриману інформацію, ми спочатку звернулися з коментарем до священика Дарія Харьо. І поцікавились — чи дійсно хтось забороняв йому проводити службу на вже традиційному місці?
— Ні, не було такого, — заперечив священик, — до мене просто зателефонували і уточнили — чи ми будемо проводити освячення на центральному пляжі. Більше нічого не було, ніхто нам не забороняв.
Не підтвердив отриману нами інформацію і голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.
— Такого не було і бути не могло! — відповів він переконано. — Ми з Володимир Івановичем (авт. — головою районної ради Володимиром Левицьким) просто сказали підлеглим, що збираємося взяти участь у святкуванні, яке проводитиме отець Олексій на пляжі військового санаторію. Їм запропонували наслідувати наш приклад, але в обов’язковому порядку ніхто цього не вимагав. Ми не складали списків і не перевіряли — хто пішов на один пляж, а хто — на інший. Я хочу нагадати, що у нашій державі влада не втручається у релігію. І це правильна позиція. А той, хто намагатиметься на цьому спекулювати, людина не дуже далекого розуму.
Також наприкінці нашої розмови Сергій Шовкопляс зауважив, що у цьому році вперше богослужіння проводили обидві церкви — Московського та Київського патріархатів.
— Раніше ж такої альтернативи не було і ніхто не цікавився — чому? Тепер у людей з’явився вибір, у якому немає нічого поганого, — підкреслив голова райдержадміністрації.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2012, 14:30 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації