Вхід | Реєстрація

Січневий сніг почистили в борг

Січневий сніг почистили в борг

Рясні снігопади, як завжди, принесли додаткові клопоти комунальним службам.

Згідно з даними районних метеорологів, за чотири дні випала майже місячна норма опадів. І хоча часу підготовитися до зими у комунальників та шляховиків було більше ніж достатньо, вона звично застала їх зненацька. Як завжди, виникли снігові перемети на дорогах між Шенгурами та Лучками. Як завжди, «в одну колію» рухалися автомобілісти між Кобеляками та Біликами, як завжди, жителі райцентру скаржились на засипані снігом вулиці.

Директор міського комунального підприємства «Міська сервісна служба» Володимир Слісаренко вважає, що в цілому його підлеглі добре справилися із викликами снігової стихії. За його словами, за чотири дні снігопаду комунальники встигли хоча б один раз почистити дороги на всіх 156 міських вулицях. У центрі чистили й тротуари.

Снігопад одразу ж виявив і «дірки» в міському комунальному господарстві. Майже вся снігоочисна техніка «лягла». І на сьогоднішній день кобелячани можуть розраховувати хіба що на допомогу трактора «ЮМЗ». Благо, що метеорологи прогнозують припинення опадів на тривалий час. Можливо, це дасть змогу відремонтувати техніку.

За чотири дні на вулиці Кобеляк висипали 40 тонн піщано-сольової суміші. У запасі залишилось 90. Цього вистачить ще на 2–3 потужні снігопади.

Та все ж найголовніша проблема — відсутність коштів. Гроші нібито у міськради є. Але через особливості українського бюджетотворення вони «не рухаються». Тому зараз комунальники беруть і паливно-мастильні матеріали, і запчастини в борг. Міський голова Олександр Ісип у зв’язку із цим висловлює глибоку вдячність підприємцям Якову Корсуну та Віталію Голтвянському, котрі надають комунальникам бензин, дизпаливо і газ без попередньої оплати.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2012, 13:46 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації