Вхід | Реєстрація

Три дні снігу для Нових Санжар

Після безсніжного грудня та половини січня за кілька днів у Новосанжарському районі випало кілька десятків сантиметрів снігу. На очистку доріг у перший же день снігопаду виїхали сім десятків одиниць техніки.
— Щодня на дорогах працювали 65-70 одиниць техніки, — розповідає заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт, — «Райавтодор» займався розчисткою доріг державного, обласного та внутрішньорайонного значення. На інших працювала техніка агроформувань. Крім цього, силами «Полтавської газонафтової компанії» була розчищена Андріївка.
За словами Володимира Борта, проблемними були окремі ділянки доріг Супротивна Балка — Попове, Кунцеве — Балівка — Руденківка та Нехвороща — Маячка. На цих дорогах місцями виникали серйозні перемети. Крім цього, не дуже оперативно спрацювали з очисткою снігу в Зачепилівці та Старих Санжарах. Туди автодору довелося виділяти додаткову техніку.
Станом на вівторок, 24 січня, усі дороги у районі були розчищені. Крім цього, завезли піщану суміш на всі спуски. Особливу увагу спрямували на такі спуски у Кунцевому та Старих Санжарах.
У селищі Нові Санжари розчисткою доріг у різний період займалися 5–6 одиниць техніки комунгоспу, газового та водного господарств, «НовоФарму» та військового санаторію.
— Розчистку ускладнював сніг, який майже не припинявся кілька днів, — продовжує Володимир Борт, — він постійно розрихлювався і ускладнював проїзд автомобілів.
Щодо посипання тротуарів та доріжок у селищі, то заступник голови РДА запевнив, що у комунгоспі піщано-соляної суміші вистачає. Цього року районна влада потурбувалася про придбання для селища вагону солі. Придбаних 68 тонн повинно вистачити на дві-три зими.
— Достатньо суміші має і райавтодор, — запевнив заступник голови РДА, — до того ж нещодавно вони отримали ще 20 тонн солі у Кобеляках.
Після рясних снігопадів до кінця тижня прогнозується зниження температури до 15–20 градусів нижче нуля. Тому районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дала рекомендації сільським радам звернути увагу на літніх людей, незахищених та бездомних громадян, які можуть постраждати від холодів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2012, 10:26 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації