Вхід | Реєстрація

Прокуратура розшукує свідків ДТП, що сталася 15 січня

Прокуратура розшукує свідків ДТП, що сталася 15 січня

Хлопчик, що постраждав в аварії, потребує довгого і серйозного лікування.
Ми вже повідомляли про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася в Кобеляках поряд із центральною районною лікарнею. Тоді легковий автомобіль «Додж» збив десятирічного школяра. Хлопчик отримав тяжкі травми голови. У той же день його прооперували медики, котрі приїхали з Полтави. Зараз дитина знаходиться на лікуванні в обласній лікарні. Медики виявили у нього два серйозних переломи черепа. Хлопчик прийшов до свідомості, але почуває себе погано. Швидше за все, йому доведеться перенести ще кілька операцій. А потім довго лікуватись.
Уже наступного дня по місту почала розповсюджуватись інформація про те, що за кермом іномарки знаходився працівник міліції. І справу хочуть «зам’яти». У кобеляцькій районній прокуратурі підтвердили, що автівкою дійсно керував міліціонер. Але наголосили, що ні про яке приховування факту не йдеться. Кримінальна справа порушена. Щоправда, у ній поки що немає обвинуваченого. Є лише свідки. Статус свідка має і водій іномарки. Саме тому він не відсторонений від виконання службових обов’язків. Слідчий Кобеляцької районної прокуратури В’ячеслав Аракелян повідомив: 17 січня 2012 року прокуратурою порушена кримінальна справа за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу, що стався 15 січня 2012 року по вулиці Шевченка в Кобеляках, за ознаками складу злочину, передбаченого частиною першою статті 286 Кримінального Кодексу України.

 

«Водій пропонував «залагодити справу» на місці»

Батьки десятирічного Олега, Володимир і Марина Ісаєнки, майже кожного дня їздять до сина в Полтаву. Вони обурені поведінкою водія, котрий перебував за кермом «Доджа». І думають, що він, як міліціонер, спробує «натиснути» на слідство.
Ми зустрілись із Володимиром та Мариною у вівторок, 25 січня. Вони показали місце, де сталася аварія.
— Того дня ми гуляли з молодшою дитиною. Йшли з Підгори, де живемо, до центру Кобеляк. По дорозі зустріли Олега з бабусею, — розповідає Володимир. — Вони йшли по іншій стороні вулиці. Перейшли до нас. А потім вирішили повертатись. А ще сказав, що переведу Олега через дорогу.
За словами чоловіка, вони спочатку подивились у бік Кременчуцького мосту. Там машин не було. Володимир глянув ліворуч і побачив, що по дорозі їде машина. Він говорить, що «додж» мчав швидко, рухався майже посередині проїжджої частини. «Я одразу крикнув «Стій!», але Олег уже вийшов на дорогу», — згадує чоловік. У ту ж секунду вони почули, як двигун іномарки буквально заревів. Марина і Володимир думають, що водій вирішив прискорити автівку і випередити траєкторію, по якій рухався хлопчик.
— Я думаю, що водій просто забалакався чи ще щось і не побачив дитину, — каже Марина. — Він взагалі їхав якось незрозуміло, виляв по дорозі, ніби перший раз за кермо сів.
«Додж» ударив хлопчика всковз. У основному зачепив правим дзеркалом. Від удару дитина пролетіла кілька метрів і впала майже під ноги батькові. Автівка зупинилась через кілька десятків метрів. «Я ще подумала, що він тікає», — зітхає, згадуючи страшні подробиці, жінка. Володимир одразу схопив хлопчика на руки і помчав до лікарні. Водій, що вийшов із машини, кричав: «Куди ти біжиш! Давай відвезу!» Він був немісцевий і не знав, що вхід у лікарню знаходиться за кілька десятків метрів від місця аварії.
За словами батьків, водій «Доджа» запропонував їм залагодити справу на місці. Він казав: «Давайте рішати швидше. У нас два часа є, щоб кримінальну справу на порушили». Батьки не погодились. Їх у той момент цікавило лише здоров’я сина, який не приходив до свідомості.
Наступні два дні водій часто дзвонив батькам. Дзвонили й інші, не знайомі Ісаєнкам люди. Вони представлялись то працівниками міліції, то експертами. Цікавились станом здоров’я Олега. Але прізвищ своїх не називали. Батьки думають, що то були знайомі і друзі міліціонера.
— Кажуть, що в ті дні вся кобеляцька міліція «на вухах» стояла через те, що сталося. Певно, «крутий» той міліціонер», — заявляє Володимир.
Потім водій «Доджа» вже перестав дзвонити. Не пропонує він і допомоги для лікування хлопчика. Зараз батьки сподіваються лише на власні сили і допомогу друзів та родичів. Звертаються за допомогою і до земляків. Усі бажаючі допомогти в лікуванні Олега можуть здати гроші в редакціях «ЕХО» та «Колоса». Можна передати гроші і самим Ісаєнкам.

 

Винуватець може відбутись штрафом. А може й сісти за грати

Зараз кримінальна справа порушена за ознаками статті 286 частини першої Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає покарання у вигляді штрафу від 3400 до 8500 гривень, або виправними роботами, або арештом до 6 місяців, або обмеженням волі і позбавленням права керування транспортним засобом. Але у разі, якщо справу перекваліфікують за ознаками частини другої тієї ж статті, винуватцю вже загрожуватиме позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Те, що винуватцем аварії є саме водій «Доджа», не доведено. Він вважається лише свідком. І від виконання службових обов’язків міліціонера, який працює у Київській області, відсторонять лише в разі пред’явлення йому обвинувачення. Сам водій стверджує, що їхав із швидкістю 60 кілометрів за годину, а хлопчик несподівано вибіг на дорогу. Експертиза встановила, що водій «Доджа» був тверезий.
Не виключений варіант, що винним визнають самого хлопчика.Тому для встановлення істини надзвичайно важливими будуть  показання свідків.

 

Офіційно

Прокуратура Кобеляцького району розшукує свідків ДТП, що сталася 15 січня 2012 року в місті Кобеляки, вулиця Шевченка, 99/1. Усіх, хто може надати інформацію, прохаємо зателефонувати за номерами: 3-24-81 або (095)463-46-53


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2012, 16:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації