Вхід | Реєстрація

«Знову у нас загинули чужі люди»

«Знову у нас загинули чужі люди»

На черговій апаратній нараді у Кобеляцькій райдержадміністрації говорили про стан очищення доріг від снігу та кримінальну ситуацію в районі.
Почалася нарада з обговорення стану очистки доріг району від снігу. Виконуючий обов’язки начальника філії «Кобеляцький райавтодор» Олег Хряпа повідомив, що стан очищення доріг задовільний, роботи ведуться і заторів на дорогах немає. Заступник голови райдержадміністрації Валерій Коломієць додав, що проблем з енергопостачанням у зв’язку з негодою у сільських радах також не було.
Далі присутні на нараді заслухали звіт завідувача сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Таміли Шевченко про основні суспільно-політичні новини. Після виступу Таміли В’ячеславівни голова райдержадміністрації попрохав усіх звернути увагу на те, що зараз додаються відповідні кошти за народження дитини.
— Народжуйте дітей! — каже Анатолій Таранушич. — Не для того, щоб отримувати гроші, а для того, щоб демографічну ситуацію в державі піднімати.
А начальник районного відділу юстиції Надія Коваленко доповіла про стан дотримання вимог Указу Президента «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів».
— Державній реєстрації підлягають не всі нормативно-правові акти, — каже Надія Андріївна. — Підлягають тільки нормативно-правові, які носять міжвідомчий характер або зачіпають законні права та інтереси громадян. У 2011 році до районного управління юстиції було направлено 15 нормативно-правових актів. А в 2010 році було подано 27.
Анатолій Таранушич поцікавився, у чому причина того, що в 2010 році нормативно-правових актів більше, ніж у 2011? Добре це, чи погано?
— Аналізуючи цифри інших районів, досить багато актів реєструє Гадяч, Зіньків, — відповідає Надія Андріївна. — У нас або немає потреби реєструвати, або де в чому ми недопрацювали. Хоча загалом показник у нас середній.
Микола Шабалтій, як голова комісії з захисту прав дітей, звернувся до начальника районного відділу юстиції з приводу контролю відділу юстиції за виконавчою службою. Микола Павлович зауважив, що останнім часом почастішали випадки звернень громадян, особливо жінок, про невиплату аліментів.
— У нас є заборгованості по 15 та 25 тисяч гривень, — каже Микола Шабалтій. — Я прохаю вас максимально посилити контроль за цим питанням. Бо діти мають законне право на матеріальне забезпечення.
Далі про підсумки діяльності Держкомзему в Кобеляцькому районі за 2011 рік доповідав виконуючий обов’язки начальника Держкомзему в районі Віталій Миркало.
— Нашим завданням є інвентаризація земель у межах населених пунктів, що складає 42 відсотки від загальної площі, — каже Віталій Борисович. — А загальна площа — це 25 тисяч 382 гектари. З них проінвентаризовано лише 10 тисяч 780 гектарів. Найбільш проблемним для нас є інвентаризація організацій: шкіл, ФАПів, сільських рад. Неодноразово ми звертались з цим проханням до організацій, та наше прохання не виконується.
Після виступу виконуючого обов’язки начальника Держкомзему голова райдержадміністрації попрохав провести роботу серед працівників цієї установи.
— До людей, які до вас звертаються, особливо людей похилого віку, треба ставитись, як до своїх рідних батьків, — каже Анатолій Таранушич. — Толерантне ставлення до людей — найголовніше. Чиновництвом ми хворіти не повинні!
Наступне питанням, про яке говорив голова райдержадміністрації, це інформатизація.
— Уже 21 століття надворі, а лише у семи сільських радах є доступ до інтернету. Ми до сьогоднішнього дня топчемося на одному місці.
Валерій Коломієць доповів про економію енергоресурсів. Зі слів Валерія Михайловича, економія несуттєва, хоча і осінь, і початок зими були досить теплими, як для цих пір року.
— Ми очікували, що економія буде значною. Та наші очікування не реалізувались. Найбільше перевитрат у нас по управлінню праці та соціального захисту населення.
Валерій Коломієць наголосив про необхідність економії і попрохав керівників установ звернути на це увагу.
Після цього приступили до обговоренням міліцейських зведень за тиждень та інформації про надзвичайні події.
Начальник Кобеляцького РВУМВС Микола Подобрий повідомив, що 17 січня у селі Морози місцевий мешканець, 1963 року народження, наніс тілесні ушкодження іншому громадянину, 1944 року народження. Наступного дня той помер у лікарні. Зі слів Миколи Подоброго, громадянин, що звинувачується у скоєнні злочину, затриманий. За цим фактом порушена кримінальна справа.
— Ще одна подія трапилась уночі з 17 на 18 січня, — каже Микола Миколайович. — До нас надійшла інформація про те, що на Сухинівському перехресті перестала працювати вишка мобільного зв’язку. З виїздом на місце події в районі села Іванівка були затримані два брати з Новосанжарського району. Вони вирізали 230 метрів високочастотного кабеля. По цьому факту також порушена кримінальна справа. Наступна подія трапилась у селі Свердловське. Там задокументована діяльність місцевого громадянина, який займався збутом наркотиків. Наркотичні речовини вилучені, а громадянин затриманий.
Микола Подобрий зауважив, що тільки-но знизилась температура і з’явився лід на водоймах — рибалки відразу ж вийшли рибалити. 21 січня в районі села Кишеньки троє людей провалилося під лід. Один з них, мешканець Дніпропетровська, загинув.
Начальник Кобеляцького РВГУ МНС Володимир Богун сказав, що це не перша ситуація в області.
— І знову у нас загинули чужі люди, не наші, — каже Володимир Богун.
— Люди чужими бути не можуть, — зауважив голова райдержадміністрації. — Це, перш за все, люди. І щоб подібних ситуацій не траплялось, хотілося б ще раз закликати всіх дотримуватись правил техніки безпеки.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2012, 18:40 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації