Вхід | Реєстрація

Рейдова перевірка житлових секторів Заворсклянської сілької ради

Рейдова перевірка житлових секторів Заворсклянської сілької ради

Полтавська область. Працівники Держтехногенбезпеки та МНС області  здійснили рейдову перевірку житлових секторів Заворсклянської сілької ради Полтавського району

Наразі, вже декілька днів поспіль Україні спостерігається стрімке зниження температури повітря.  Та на превеликий жаль для рятувальників такий період дійсно являється «гарячими». Саме в цей час зростає кількість пожеж. Так, станом на 26 січня на Полтавщині виникло 60 пожеж, внаслідок яких загинуло дев’ятеро осіб. Такий стан вкрай турбує керівництво Управління Держтехногенбезпеки та МНС у Полтавській області.

Аби попередити виникнення пожеж та загибелі людей на них, 26 січня інспектори Держтехногенбезпеки спільно з працівниками Управління МНС області та представниками сільської ради провели відпрацювання населених пунктів Заворсклянської сільської ради Полтавського району. Даний район був обраний не випадково, адже протягом січня поточного року на його території сталося 8 пожеж, внаслідок яких загинуло 3 особи.

Це є результатом того, що в повсякденних турботах, рятуючись від холоду, багато хто не звертає увагу на дотримання правил пожежної безпеки, стан приладів опалення, а це рано чи пізно обертається пожежею. Також найбільш розповсюдженою причиною пожеж у цей час є необережне поводження з вогнем під час паління, найчастіше в нетверезому стані. Дуже важко передбачити, де, коли і як виникне зле полум’я викликане необережним поводженням п’яного. Випита, навіть мала доза алкоголю, різко уповільнює реакцію людини, знижує почуття небезпеки. Алкольно-нікотиновий коктейль виявляється настільки міцним, що зігрівшись оковитою, людина падає в ліжко і засинає. Але тліючий недопалок робить свою справу і стає смертельним для нього. Загалом на даний час, через  необережне поводження при палінні в області сталося 11 пожеж.

Під час даного відпрацювання, рейдовики  відвідали приватні помешкання, які користуються пічками, проводили бесіди та перевіряли на скільки обізнаними є господарі щодо дотримання пожежної безпеки в побуті. Зокрема вони звертали увагу на категорію  людей похилого віку, особливо тих , які проживають самостійно,  завітали до осель багатодітних та не благодійних сімей.

Слід зазначити, що мешканці, у більшості випадків, ставляться з розумінням та вдячністю до проведення такої роботи. В першу чергу, такі рейди  необхідні для людей похилого віку, адже, саме вони найчастіше забувають вчасно вимкнути  газ або електроприлади. Але є й такі громадяни, які взагалі не бажають спілкуватися, мовляв «ми самі добре все знаємо».

Ще одним місцем куди завітали працівники Держтехногенбезпеки була початкова школа села Заворскла. Перед учнями  було проведено лекцію на тему дотримання правил безпечної поведінки в побуті та нагадали яку небезпеку таїть в собі лід.

Щоб пожежа не завітала до вашої домівки необхідно дотримуватися наступних правил безпеки:
Отже, щоб уникнути лиха запам’ятайте, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ :
- залишати печі та ввімкнені електрообігрівальні прилади без нагляду;
- зберігати незагашені вуглини та золу в металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або горючій підставці;
- сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;
- користуватися саморобними електрообігрівальними приладами;
- лишати малолітніх дітей  з ввімкненими електричними приладами;
- Палити цигарки в ліжку, особливо в нетверезому стані.

Дбати про власну безпеку - вирішує кожен громадянин, але слід пам’ятати про те, що порушення елементарних правил призводить до того, що зазнає збитків держава, люди втрачають майно, а головне - життя, тому не варто зневажати цими правилами, адже вони створені не просто так.


Автор: Управління державної інспекції техногенної безпеки у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2012, 12:12 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації