Вхід | Реєстрація

«Я так одіта, шо коли впаду, то вже й не встану!»

«Я так одіта, шо коли впаду, то вже й не встану!»

У вихідні журналісти «ЕХО» шукали невід’ємні атрибути сніжної і морозної зими: санчата, лижі, валянки та обігрівачі.
Минулого тижня Кобеляки засипало снігом. А на вихідні температура опустилася до мінус сімнадцяти. Синоптики запевняють, що це не межа. Адже температура у нашому регіоні може опуститися взагалі до мінус двадцяти восьми.
Недільного ранку ми вирушаємо на центральний ринок, щоб відшукати товари, які користуються найбільшим попитом у морозні та сніжні дні. З-поміж усіх товарів ми виділили всього декілька: санчата, лижі, валянки та обігрівачі.
Заходимо на територію ринку. Тут у декілька рядів стоять вуличні продавці, котрі торгують теплими пиріжками, чаєм та в’язаними шкарпетками. Для них зима — це справжнє випробування. Хтось під ноги кинув картон, інші стоять на дощечках. Три пари штанів та светрів — це святе! Підходимо до жінки, що торгує пиріжками.
— Вам не холодно? — питаємо.
— Я вже звикла, — відповідає вона. — Я тепло одягнена, — жінка демонструє теплу хутряну шапку, «дуті» штани, і каже, що не одні, декілька светрів та куртку. — Я так одіта, шо коли впаду, то вже не встану! — (сміється — авт.) — Працюю тут майже щодня до 12 години. А прокидаюсь о третій годині ранку, щоб напекти булочок та пиріжків. Потім іду на ринок.
— А грієтесь як в такий мороз?
— Чаєм і кавою.
На наше прохання сфотографувати її вперто відмовляється.
— Я й так товста, — каже, — а тут ще й одіта як капустина! Ні, не хочу, і не вмовляйте!
Ідемо далі. Бачимо неподалік — жінка похилого віку продає гарячий чай, каву та в’язані шкарпетки. Жінка також одягнена досить тепло, проте гріється, переступаючи з ноги на ногу.
— Багато вже наторгували сьогодні? — питаємо.
— А шо, не бачите? Очередь яка стоїть позаду вас! — жартує бабуся. — Торговля слаба! Люди й з хати, мабуть, не виходять в такий мороз!
Йдемо далі. Бачимо, двоє чоловіків продають товари для дому. Питаємо, чи можна знайти на базарі валянки?
— Валянки? — здивовано перепитують чоловіки. — Та я уже годів п’ятнадцять не бачив, шоб їх продавали. У нас же нема валяльної фабрики! У Кобеляках ви їх точно не найдете!
— А лижі?
— Та вони такі дорогущі зараз! — відповідає чоловік. — Ви лучше в «ЕХО» подивіться, там дешевші найдете.
Ми дякуємо чоловікам за пораду і йдемо далі. Валянки нам і справді не вдається знайти. А санчата побачили аж біля трьох магазинів. Вибір санчат досить різноманітний: і зі спинками, і без, і з високою ручкою, і розфарбовані або просто покриті лаком. А от лижі нам знайти також не вдається.
Заходимо у магазин спортивних товарів. Та, як запевняє нас продавець, у магазині ані санчат, ні лиж не було і немає.
Далі пробуємо відшукати обігрівачі. Заходимо у магазин, де продається широкий асортимент техніки.
Цікавимось у продавця, чи користуються попитом зараз обігрівачі, і які саме. Продавець люб’язно нам відповідає, що ажіотажу не спостерігається, навіть зі значним зниженням температури.
— У людей, мабуть, заощаджень немає, — ділиться своїми думками чоловік. — Та коли беруть, то теплові вентилятори, вони найдешевші. А якщо проблеми з опаленням, то беруть конвектори. Вони досить зручні у використанні, бо просто кріпляться на стіну.
Отож, після кількагодинного блукання по торгових точках, ми можемо зробити висновок, що санчатами та обігрівачами Кобеляки забезпечені. А от лижі та валянки нам знайти так і не вдалось. До речі, валянки — це не лише тепле взуття. Минулого року цей тренд був запропонований командою відомих російських кутюр’є. Отже, мода на валянки знову актуальна. Та, на жаль, кобелячани не мають змоги бути в одному ритмі з модою:)


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2012, 16:38 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації