Вхід | Реєстрація

Студент хотів «витрясти» гргоші зі школяра на квиток додому

Оперативники Київського райвідділу міліції нещодавно затримали учня-першокурсника одного із професійно-технічних училищ міста Полтави, який разом зі своїм товаришем наприкінці минулого року скоїв пограбування дев’ятикласника.

Гроші молодику потрібні були для того, щоб придбати квиток на автобус додому – в одне із сіл Полтавського району. „Після навчання хотів поїхати додому, - говорить неповнолітній грабіжник. – Спочатку зателефонував своєму товаришу-односельцю, попросив його привезти гроші. Коли він приїхав, то я вирішив, що гроші можна і не позичати, а дістати іншим шляхом”. Молодики підійшли до хлопчини, який саме проходив неподалік, та почали вимагати у нього гроші. „Один із них сказав мені, щоб я віддавав „бабки”, інакше він мене поб’є, - говорить потерпілий дев’ятикласник. – Я йому сказав, що грошей у мене немає. Їх у мене справді тоді не було. Він не повірив і почав мені погрожувати. Тоді я дістав гаманець і показав йому, що він порожній”. Іти ні з чим, молодик не хотів, тому, не отримавши грошей, забрав у заляканого хлопчини мобільний телефон.

До Київського райвідділу міліції із заявою про пограбування батьки потерпілого хлопця звернулись лише через декілька днів. Свою неквапливість вони пояснили дуже просто – для чого поспішати, адже за подібних обставин (подія відбувалась у темний час доби та без свідків) знайти грабіжників просто не можливо. Однак, те що вважалось неможливим для пересічних громадян, які не обізнані з методами роботи правоохоронців, виявилось буденним завданням для оперативних працівників райвідділу.
Зараз Київським райвідділом міліції вирішується питання про порушення відносно зловмисників кримінальної справи за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Відповідно до даної статті, за відкрите викрадення чужого майна, молодики можуть потрапити за грати на строк від 4-х до 6-ти років.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого 2012, 11:57 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації