Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах гріється один безпритульний

У Нових Санжарах гріється один безпритульний

Коли настали досить сильні морози, на тумбах для розвішування рекламної інформації у центрі селища з’явилося і досить нестандартне оголошення. У ньому повідомлялося, що з’явився тимчасовий пункт обігріву бездомних громадян. Ми вирішили дізнатися, як і кого гріють у Нових Санжарах.
Отже, для початку дивимося і перечитуємо оголошення, у якому вказується адреса: «пл. Перемоги, 9». І прямуємо туди, де повинен знаходитися потрібний об’єкт. По дорозі перестрічаємо відчайдушних дівчат без шапок. Подумалося: може, вже й мороз не такий великий? Поглядом майнули пересвідчитися, яка все ж таки температура?  Електронний циферблат, який знаходився на адміністрації, світив своїм червоним оком, вперто показуючи, одну і ту ж температуру:  –7° за Цельсієм. Минаємо площу Перемоги, 13, потім 11… ось уже і 9. Саме той будинок, який був нам потрібен. Але дивно, що це… закрите приміщення «Контрольно-ревізійного управління». Невже пункт обігріву знаходиться тут? Двері виявляються закритими. Ще мить повагавшись, обходимо приміщення і заходимо у внутрішній дворик. І о, диво! Нарешті ми знаходимо те, що нам потрібно.Якби не обійшли приміщення, то подумали б, що, можливо, того пункту і зовсім немає. Бо і мороз на дворі не такий уже великий, та й грітися у Нових Санжарах немає кому — усі сидять по домівках. Але той, хто все ж таки справді змерзне, мабуть, не стане блукати, на противагу автору статті, а обов’язково швидко знайде приміщення, в якому можна буде зігрітися. Бо ж змерз, а коли добряче змерзнеш, то що хоч знайдеш.
Але повернімося до пункту обігріву безпритульних громадян, який ми таки знайшли. Про це свідчив відповідний напис на дверях. Тож можна було не гадати, що прийшли ми раптом не туди. Стукаємо. З добродушним виразом обличчя відчиняє працівник райвідділу МНС. Запрошує зайти та зігрітися. Тим часом, коли ми заходимо в приміщення, розминаємося з чоловіком, який у той самий час виходить на подвір’я. З першого погляду можна сказати, що це безпритульний, який грівся в пункті.
Ми ж тим часом заходимо. Одразу відчувається, що в приміщенні тепло. На столі так по-домашньому стоять три чашки для чаю і сам чайник, а біля столу стоять декілька стільців та два ліжка. Пан Юрій, який знаходиться на черговій зміні, розповідає:
— У нас оце один чоловік приходить, щоб зігрітися. Він оце якраз пішов по своїх справах. Обіцяв повернутися.
Також чоловік говорить, що тільки приступив тут до роботи на зміні. До того тут чергували інші співробітники райвідділу МНС, але — на жаль чи на щастя — за цей час лише одна людина завітала зігрітися. Крім «зігрітися» людині без постійного місця проживання пропонують попити гарячого чаю. Можна навіть заночувати тут. Увечері працівник райвідділу МНС вирушить завершувати чергування на роботі. А безпритульну людину закриває в пункті, щоб могла поспати в теплі, а не на вуличному морозі. Пан Юрій говорить, що, можливо, ще хто завітає сюди, бо попереду серйозні морози. Ми прощаємося, а черговий залишається очікувати на людей, яким ніде зігрітися в цю холодну пору.
Нагадаємо, що міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога доручив керівникам обласних управлінь МНС з 27 січня створити такі тимчасові пункти прийому й обігріву безпритульних у районних центрах, містах та інших населених пунктах. Таке доручення було зроблене у зв’язку з прогнозованим посиленням морозів до -29–33 градусів по всій території України. Надіємося, що такий пункт, як в Нових Санжарах, допоможе безхатченкам пережити один з найтяжчих періодів зими. Навіть за умови, що більше ніхто не прийде на той пункт обігріву. Одне людське життя — це теж, погодьтеся, немало.
 

Тимчасовий пункт обігріву бездомних громадян знаходиться за адресою: пл. Перемоги, 9


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2012, 15:20 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації