Вхід | Реєстрація

Морозні плюси

Стовпчик термометра різко впав униз — у Нові Санжари, зокрема, та в Україну, загалом, прийшла справжня зима. Не пройшло і дня з мінусовою температурою, як ми почали нарікати на морози. До речі, так само, як кількома тижнями раніше нарікали на дощ і відсутність снігу в січні.
Зараз нарікають, що надворі холодно, що ходити слизько, що їздити важко і що топити у хаті дорого. Усе це, звичайно, так. Але усі ці мінуси цілком можна подолати. Головне — правильно підходити до боротьби з ними.
Отже, якщо вам надворі холодно, то найпростіший спосіб — надвір не виходити взагалі, а сидіти вдома перед телевізором із чашкою кави, загорнувшись у теплий плед. І ніякий мороз вам не буде страшний. Якщо ж робота, невідкладні справи чи потреби таки виганяють вас надвір, то просто одягайтеся тепліше — і ніякий мороз із вами не впорається. Принаймні, той невеличкий, який є зараз. А натомість на вихідних можна дуже тепло вдягтися і піти покататися десь із гірки на санках або по льоду на ковзанах. Якщо лід, звичайно, міцний. Хіба це не плюс?
Якщо вам слизько ходити — по-перше, вдягайте зручне і неслизьке взуття, по-друге, ходіть не поспішаючи. Якщо ви витратите на шлях від дому до роботи на п’ять хвилин більше, то світ від цього не перевернеться. А у вас буде менше шансів послизнутися і  щонайменше — набити собі добрячого синця. А ще, коли ви йтимете повільніше, то знайдете кілька хвилин, щоб подивитися на зимові краєвиди — на сніг на гілках дерев, на відблиски сонця на снігових кучугурах, на морозний іній на дахах будинків. І це також, безумовно, плюс.
Їздити у мороз та ще й по слизькій дорозі — справа не з приємних. І знайти плюси у цьому пунктові справді важко. Але можна. При бажанні. Наприклад, впевнено маневруючи на важкій заледенілій дорозі, ви зможете вкотре довести собі, що не просто так сидите за кермом, а й являєтеся досить кваліфікованим водієм. Що для вас, як не як, все ж таки плюс.
Топити у хаті у морози — справа дійсно дорога. А у морози із вітром — дорога і невдячна. Але, якщо добре захотіти, можна налаштуватися на позитив, навіть спалюючи більшу кількість кубометрів газу. Наприклад, якщо пригадати, що половину календарної зими ми прожили практично у тепличних умовах — без холоду і морозів. І за цей теплий період змогли зекономити, порівняно із минулим роком, не одну сотню кубів газу. Тож тепер треба радіти, що такі морози не вдарили із початку грудня. А так — скільки тієї зими лишилося? Один нещасний місяць.
У нашому ставленні до погоди часто відображається наше ставлення до життя загалом. Можна у всьому бачити тільки темну і негативну сторону і, врешті-решт, стати переконаним песимістом. А можна навчитись радіти життю. Любити мороз, радіти дощу, веселитись від теплих променів сонця і повертати обличчя назустріч свіжому вітру. І пам’ятати, що тільки від тебе залежить, чи проведеш ти цей день із знаком «плюс». Навіть коли надворі «мінус».


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2012, 11:32 | Нові Cанжари | Редакційна
1. романчик / 17 лютого 2012, 11:37
А воно то й дійсно так я на собі перевіряв і тепер жити стаол ефективніше ну лучше одним словом. Як настрояти себе така й жизнь навкруги. Даже мої рідні замітили що я помінявся. Думають що у мене шаріки за роліки заїхали без причини хароший настрій. А на самому ділі все хорошо і вам цього бажаю.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації