Вхід | Реєстрація

«Компенсація є, але від неї відмовляються!»

До новосанжарської редакції тижневика «ЕХО» звернувся житель Нових Санжар, інвалід І групи загального захворювання. Він розповів, що неодноразово зустрічав у пресі інформацію районного управління праці та соціального захисту населення про виплату компенсацій замість санаторно-курортної путівки. Чоловіка конкретно цікавив механізм отримання такої компенсації та інформація про те, хто може на неї розраховувати.
За коментарем ми звернулися до начальника управління праці та соціального захисту населення Наталії Гомлі.
Вона підтвердила, що інваліди загального захворювання дійсно мають право звернутися за виплатою компенсації. Але для цього потрібно перебувати на обліку в черзі за путівками на санаторно-курортне лікування. Якщо інвалід стоїть на обліку і протягом трьох років не одержував безплатної путівки, то він має право звернутися за виплатою грошової компенсації Для цього він має подати до управління праці: 1) заяву про виплату грошової компенсації; 2) медичну довідку за формою 070-0 щодо необхідності забезпечення санаторно-курортним лікуванням; 3) посвідчення інваліда, що підтверджує його належність до певної категорії громадян, які мають право на отримання виплати.
— Сьогодні на обліку перебуває 166 інвалідів загального захворювання,— повідомила Наталія Григорівна, — путівок, які ми отримуємо щороку, на всіх не вистачає. Тому частина людей отримує компенсацію. Але слід зауважити, що погоджуються на неї не всі.
Причина цього проста і добре відома усім інвалідам. При тому, що вартість путівки на оздоровлення складає у середньому 3 тисячі гривень, величина компенсації – 200-300 гривень. Так, до прикладу, у 2011-му році інваліди війни І та ІІ груп отримували 300 гривень компенсації, ІІІ групи – 225 гривень. Інваліди загального захворювання: І-ІІ група – 225 гривень; ІІІ група – 150 гривень. Усього у 2011-му році отримали компенсацію 45 осіб. Ще 22 були забезпечені санаторно-курортними путівками.
У 2012-му році на початку року управління праці відправило 17 чоловік оздоровлюватись у місцевий санаторій внутрішніх військ. Путівки змогли придбати за рахунок міжбюджетного трансферту на суму 51408гривень. Вартість однієї путівки складає 3024 гривні, розрахована вона на 18 днів. В управлінні праці говорять, що ветеранам подобається відпочивати у місцевому санаторії.
На І квартал 2012-го року управління отримало ще 9, так званих, міністерських путівок. За ними інваліді можуть поїхати у різні спеціалізовані санаторії України – у Миргород, Алушту, Київ чи Одесу.
— Ще протягом року у нас будуть кошти на закупівлю 30 путівок, — повідомила Наталія Гомля, — так що вже зараз можна сказати, що у 2012 році ми оздоровимо більше інвалідів, ніж у минулому.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 лютого 2012, 12:24 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації