Вхід | Реєстрація

Переможця та призерів визначено в останній грі останнього туру

Майже два місяці 16 команд з міста, Біликів, Орлика, Дашківки, Мідянівки, Бутенок, Котовського вели боротьбу за перемогу в змаганнях відкритої зимової першості Кобеляцької районної організації ВФСТ «Колос» з волейболу. Несподіванки розпочалися вже з перших турів, коли фаворити поступалися явним аутсайдерам. Але велика армія вболівальників зимовими вечорами регулярно збиралася в спортивному комплексі ДЮСШ та спортивному залі ЗОШ № 2, щоб підтримати свої команди. Тим часом волейболісти у ході турніру прибавляли в майстерності і майже всі ігри проходили в запеклій спортивній боротьбі. Як старожили турніру, так і новачки, а це команди сіл Котовське, Бутенки, Мідянівка, Орлик, а також «Маленькі сови-2», «РЕС», «Освіта» прибавляли від матчу до матчу. І вже ніхто з упевненістю не міг сказати, що переможуть «Процики», до речі, укомплектовані виключно з ветеранів волейболу, чи молода команда ДЮСШ, чи амбітні Білики.
Інтрига зберігалася до кінця турніру, адже до останнього туру, до останнього матчу не було відомо, чи збережуть свої лідируючі позиції «Інтер», Освіта», Білики. Адже, освоївшись по ходу турніру, грозою лідерів стали команди «Прапор» (Підгора), «Спартак» (Рибалки), які відібрали дуже важливі очки у лідерів, а прогресивна система нарахування очок заставляла грати команди в кожній грі на максимальний результат (перемога з рахунком 2:0 — це три очки, 2:1 — два очки, поразка 1:2 — одне очко, а 0:2 — нуль очок). «Процики» програли Біликам і Рибалкам, але виграли в «Інтера» та «Освіти», а «Інтер» поступився «Освіті» та двічі зіграв 2:1 З ДЮСШ та Рибалками. На фініші, набравши 39 очок, «Інтер» раніше всіх закінчив свої ігри, але інтрига зберігалася в тому, що за втраченими очками «Освіта» зберігала шанси на чемпіонський титул. Але після травми свого лідера Романа Гузченка освітяни, за його відсутності, дуже натужно перемогли рибалківський «Спартак», який вів у рахунку в обох партіях, але не зміг утримати перевагу, поступившись з рахунком 2:0. Дашківка, підсилившись у кінці турніру виздоровілим після хвороби ветераном волейболу Сергієм Теркуном і очолювана другим ветераном волейболу Миколою Самокишею, з молодечим запалом почала громити своїх суперників. У грі з «Освітою» дашківчани вели не тільки в рахунку, а й по грі, але освітяни чудом, на жилах вирвали перемогу — 2:0. Адже їм не можна було втрачати жодного очка. Добре фінішувала команда «Маяк» з Орлика, яка, на диво, була укомплектована з батьків і синів, такий собі сплав досвіду та молодості (Гречани, Строчки, Боняки, Головки).
Перед останнім ігровим днем ще не було визначено жодного підсумкового місця, а розподіл місць з 1 пор 4 залежав від результату матчу між «Освітою» і Біликами. Якби біличани зазнали поразки в цій грі з рахунком 2:0, то вони б автоматично посідали 4 місце, а «Прапор» фінішував би третім, «Інтер» був би другим, а «Освіта» — першою.
Але, як показали перші хвилини матчу, «Білики» вийшли на гру з таким настроєм, немов це був «останній та вирішальний бій». А що ж «Освіта»? Вона, за шаленої підтримки численних глядачів, а їх зібралося більше 200 чоловік, на що спромоглася, так це лише на кволий опір. Чим неприємно здивувала навіть найближчих своїх опонентів і друзів по життю та любові до волейболу — гравців команди «Інтер», які на останніх матчах «освітян» були чи не найзацікавленішими глядачами.
Білики впевнено перемогли 2:0 і цим самим затвердили в переможцях турніру команду «Інтер» (школа-інтернат м. Кобеляки), другі — Білики, третя — «Освіта» (м. Кобеляки).
Команда-переможець нагороджена перехідним кубком та цінним призом. Оргкомітетом по проведенню змагань було визначено кращих гравців турніру за номінаціями: кращим захисником визнано Олександра Ярошенка з команди «Проц і Ко», кращим розігруючим — Богдана Калитку («Інтер»), кращим блокуючим — Олександра Заровного (Білики), кращим молодим волейболістом, нападаючим — Олексія Дрофу («ДЮСШ»), кращим гравцем турніру — ветерана спорту  Романа Гузченка. Номінанти нагороджені грамотами та пам’ятними призами.
Представники команди «Інтер»прохають через газету висловити подяку за сприяння адміністрації школи-інтернату, зокрема директору Валентині Шпорт, завучам Євгену Бровку та Юлії Міщенко.
Але найбільшим здобутком турніру, як зазначали вболівальники, ветерани спорту, стало те, що на ігри збиралися і ветерани волейболу, і молодь та ще зовсім юні школярі. Ми бачили, як додали в майстерності юні гравці команди ДЮСШ, вони переймали ігрові прийоми старших досвідчених гравців. Їм рости, грати і захищати честь району в змаганнях обласної спартакіади школярів, а потім, можливо, серед молоді, дорослих. Грали, спілкувалися і своїм прикладом пропагували здоровий спосіб життя і заняття фізичною культурою і спортом.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2012, 14:29 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації