Днями фахівці науково-дослідного Випробувального центру ДП «Полтавастандартметрологія», який оснащений сучасним потужним рідинним хроматографом, доукомплектували цей прилад новітнім обладнанням та освоїли методики по визначенню вмісту в продуктах харчування деяких речовин, наявність яких ще донедавна визначити було неможливо, в їх числі і таурин (амінокислота, яка використовується при виробництві дитячого харчування та енергетичних напоїв) та глютамат натрію (найвідоміший підсилювач смаку, який додають у більшу частину кетчупів, майонезів, ковбас, м’ясних та рибних консервів тощо). Якщо перша речовина є невід’ємною частиною людського організму, додаткове введення якої необхідно тримати під контролем, то друга негативно впливає на організм людини, зокрема, на зір та нервову систему. Тож контроль за вмістом цих речовин в продуктах харчування має неабияке значення для харчової промисловості. До речі, жодна з лабораторій Полтавщини подібної можливості на сьогоднішній день немає. Незабаром завдяки новому обладнанню планується освоїти методики по визначенню ще ряду амінокислот.
На Полтавщині тепер уміють визначати вміст таурину та глютамату натрію в продуктах
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном