Вхід | Реєстрація

У пункті обігріву допоможуть і напоять гарячим чаєм

У пункті обігріву допоможуть і напоять гарячим чаєм

Випити гарячого чаю, пересидіти морози або ж просто погрітися у Кобеляках можна у спеціально обладнаному пункті обігріву.

У райцентрі пункт обігріву діє з 27 січня при Кобеляцькій ЦРЛ, а точніше, у приймальному відділенні. У спеціально обладнаній кімнаті є ліжко, столик, душова кабіна, медикаменти та навіть одяг. Люди, що звертаються за допомогою до пункту обігріву, можуть отримати медичну допомогу в разі обмороження або переохолодження та просто погрітися у теплому приміщенні і випити гарячого чаю.

Зі слів фельдшера «швидкої допомоги» Віти Голуб, котру ми застали на робочому місці, у пункті обігріву позмінно чергують медичні працівники.

— «Швидка допомога» працює цілодобово, отже, і ми знаходимось тут постійно, — каже фельдшер. — А загалом, такі пункти є у приймальному відділенні, терапевтичному та неврологічному. Якщо потрібна медична допомога при обмороженні, наприклад, розміщаємо хворого у хірургічному відділенні. Якщо людині потрібен одяг, то ми по-можливості ним забезпечуємо. Одяг нам надають із благодійної організації «Червоний хрест». Та поки що до нас не поступали люди з обмороженнями. Та й безпритульні не з’являлися. Так, заходять люди просто погрітися. Ось, для прикладу, сьогодні люди чекали на машину біля приймального відділення, зайшли до нас погрітися, щоб не стояти на вулиці.

Зі слів медиків, агітаційна робота серед населення постійно проводиться. Медичні працівники району здійснюють обходи по соціально неадаптованих людях та одиноких людях похилого віку. І якщо комусь з них потрібна допомога, того можуть направити до центральної лікарні.
Нагадуємо, адреса пункту обігріву: місто Кобеляки, вул. Шевченка, 78/100.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2012, 18:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації