Вхід | Реєстрація

Дітей без щеплень пустять у садки?

Дітей без щеплень пустять у садки?

Не примушувати батьків робити дітям щеплення планують народні обранці. Парламентарії вирішили дозволити невакцинованій малечі відвідувати організовані дитячі колективи.
До літа депутати проголосують за законопроект, що передбачає відповідні зміни. Документ у першому читанні вони вже ухвалили.
Замість заборони народні обранці пропонують ввести норму, яка дозволить тимчасово обмежити відвідування нещепленими дітьми садків у період неблагополучної епідемічної ситуації.
Тобто, якщо в будь-якому місті почастішали випадки кору, для прикладу, то нещепленим від цього вірусу дітям тимчасово заборонять ходити в садок.
Запропонований парламентаріями законопроект не скасовує планові щеплення, адже імунопрофілактика — єдиний спосіб уберегти дитину від інфекційних хвороб.
Як відомо, зараз обов’язковими є щеплення від туберкульозу, поліомієліту, кору, краснухи, дифтерії, коклюшу і т. д.
Завідуючий Кобеляцьким поліклінічним відділенням Валерій Коробейник стверджує, що альтернативи щепленням немає. На його думку, подібне нововведення призведе до масових епідемій.
— Звичайно,  — каже Валерій Семенович, — якщо буде така вказівка, то ми її будемо виконувати. Тільки наслідки такого рішення будемо пожинати або ми, або ті, хто буде після нас.
Такої ж думки і завідуюча дитячим садком № 2 «Золотий півник» Любов Старостіна. Вона вважає, що епідемічна ситуація у дитячих садках різко погіршиться і може вийти з-під контролю.
— Адже справлятися з такими захворюваннями, як вітрянка, наприклад, чи кір, стане набагато складніше і проблематичніше, — каже Любов Михайлівна.
А от Валерій, котрий має трьохрічного сина, проти щеплень.
— На мою думку, будь-яке вторгнення в імунну систему непередбачуване наслідками, — каже чоловік. — А в Україні вакцинація під одну лінійку: прийнято всім дітям п’ять або шість наборів вакцин, їх і назначають. Чи є у дитини вроджений імунітет, чи його немає — не важливо. І виходить так, що десять дітей нормально переносять вакцину, а один стає інвалідом чи помирає. Не менш важливою проблемою є те, що вакцинація в Україні — це комерціалізований процес. Вакцини виготовляють фірми, які заробляють на цьому чималі гроші. Мій син вакцинований, бо через відсутність щеплень його не приймали до дитсадка. Не знаю, можливо це збіг, та відразу ж після щеплень мій син почав хворіти.
А дворічній Маринці, котру ми зустріли у поліклінічному відділенні разом з мамою, такі хвороби, як гепатит В та туберкульоз не страшні. Дівчинці зробили щеплення лише від цих інфекційних захворювань. Мама Маринки сподівається, що до дитячого садка її донечку візьмуть і так.
— Більше щеплень ми не плануємо робити, бо чула багато протипоказань, — поділилася з нами жінка.
До останнього часу дітей без щеплень у дитячі садки в Україні не приймали. Через це деякі батьки подавали в садки фальшиві довідки про зроблені щеплення. Та з прийняттям депутатами законопроекту про необов’язковість щеплень, ця ситуація, мабуть, вирішиться.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2012, 09:01 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Wert / 15 лютого 2012, 12:42
Вакцинацію лікарі можуть тільки рекомендувати а рішення повинні приймати батьки, звісивши всі за та проти! Як і інші лікарські заходи вакцинація має як позитив так і негативну сторону. Звісно, що є захворювання проти яких (в деяких випадках) альтернативи немає. Але щеплювати все підряд, потрібно це , чи ні ....Негативна сторона вакцин замовчується, тай роботу імунної системи ще не вивчили. А вона стоїть на сторожі не тільки інфекцій, а й токсичного впливу навколишнього середовища і що найстрашніше Раку! Бо тільки вона бореться з клітинами в яких є злоякісні зміни. А ми сунемо в цей крихкий механізм все що попало. Як і у всьому іншому, істина десь посередині.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації