Вхід | Реєстрація

Жінки купують фіалки, чоловіки — кактуси

Жінки купують фіалки, чоловіки — кактуси

Надворі зима… Квітки, які відцвіли ще літом, засипало снігом на клумбах. А так хочеться цієї краси, особливо, коли холодно… Та, на щастя, можна вирощувати рослини і на підвіконні, щоб вони радували душу навіть взимку.
Щоб дізнатися більше про кімнатні рослини, ми звернулися до приватного підприємця Людмили Каблукової, яка займається квітами вже 7 років. Вона розповіла про особливості попиту на рослини у вазонах та поділилася секретами їх вирощування.

 

Екзотичні види рослин у Санжарах не популярні

У своєму магазині Людмила Володимирівна має близько сорока видів кімнатних рослин. Екзотичних серед них нема, а все тому, що рослини відбиралися за одним значним критерієм — простота в догляді. Жінка пояснює:
— У нас це є основною складовою, бо попитом користуються ті рослини, які не вимагають зайвих турбот. Пересічний покупець обирає саме такі — невибагливі у догляді. І навіть на базу в Полтаві, звідки, власне, ми привозимо рослини, не завозять таких видів, що потребують більш складного способу вирощування.
А от вибирають покупці квіти по-різному: комусь подобаються рослини, щоб вони обов’язково були квітучі, а комусь це здається зайвим, їм цілком до смаку вазони з розкішною зеленню та без прикрас. Та все ж, попри це, серед кімнатних рослин є і свої «лідери», яких новосанжарці купляють найбільше. Серед зелених це фікус, диффенбахія, шефлера. А з квітучих найчастіше користуються попитом усім нам відомі фіалка і каланхоє.
З огляду на платоспроможність пересічного громадянина Нових Санжар, дуже дорогих кімнатних рослин в магазині немає. Тут ціна на ту чи іншу рослину варіюється від 30 до 100 гривень. Сама ціна, як виявилося, залежить не від виду, а від розміру рослини. Чим вона більша, тим вона дорожча, і навпаки. Жінка розповідає:
— Ми кактуси продавали, то ціна на них для наших людей була досить високою. Бо він і маленький коштує недешево, а підріс ще трохи — ще дорожчий. Хоча кактуси загалом невеликих розмірів.
Закономірною особливістю виявилося те, що найбільше купляють домашні рослини жінки. Серед чоловіків теж знаходяться любителі такої кімнатної краси, але їх не так багато. Та попри це, Людмила Володимирівна виділила той факт, що чоловіки охочіше і частіше всього купляють кактуси.
Є і сезонні нюанси, коли кімнатні рослини користуються найбільшою популярністю — це зима. Влітку іде найбільший спад на такий вид товару, бо тоді, певно, вистачає новосанжарцям зігрітих сонцем квіток на власній клумбі та городі.
Користуються популярністю вазони з квітами як подарунок на день народження чи інше якесь свято. Людмила Каблукова так це пояснює:
— Просто така кімнатна рослина не засохне так швидко, як зрізані квіти. І постоїть ще, і виросте. Та навіть якщо припустити, що доглядати за рослиною будуть не так, як потрібно, — все одно вона порадує око довше, ніж квіти, які ми зазвичай даруємо.

 

Не потрібно економити на добриві

Поділилася жінка і порадами для бажаючих вирощувати квіти на підвіконні. Людмила Володимирівна одразу зазначає, що догляд за рослиною, хай навіть і невибагливою, має певні особливості. Тому якщо Ви обрали для себе якусь нову домашню улюбленицю, то потрібно насамперед про неї прочитати. Бо кожна рослина особлива. Наприклад, одну потрібно поливати частіше, іншу — рідше, якійсь температура повинна бути вища, а якійсь — нижча і т. д. Усі ці нюанси просто необхідно знати, щоб рослина могла віддячити вам, показавши свою красу в повній мірі.
По-друге, якщо Ви визначилися з видом кімнатної рослини і прочитали про неї інформацію, то необхідно купити для неї відповідну землю, щоб посадити. Людмила Каблукова говорить:
— Люди думають: посаджу рослину в землю з городу і хай росте. Але краще ростиме, коли ви купите спеціальний ґрунт, у якому ідеальне співвідношення компонентів, що найбільш повно забезпечують потреби рослини. І він, на відміну від городньої землі, не містить шкідників та небезпечних грибків.
Ще жінка відмічає, що люди часто економлять на добриві. Вона підкреслює, що не потрібно цього робити. Такі добрива недорогі: ціна варіюється в межах 10–15 гривень. Підживлювати рослину потрібно не частіше одного разу на два тижні. Тому добрива вистачає надовго.
Якщо у вас вдома є кімнатні рослини з широким листям, наприклад, монстера, то Людмила Володимирівна рекомендує використовувати «Поліроль», який і пил прибере з листочків, і блиску надасть.
Використовуйте ці нехитрі на перший погляд поради і у вас виросте рослина, яка у найбільші морози зігріє ваше серцем красою своїх квіток чи зелені. І тоді навіть посеред зими на вашому підвіконні завжди буде літо.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2012, 17:34 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації