Вхід | Реєстрація

Обморожених немає, травмовані є

Нові Санжари пережили першу атаку морозів без значних втрат. Принаймні, жодного обмороженого, за словами медиків, у районі немає. А от традиційні зимові травми новосанжарців усе ж таки не оминули.
Навіть у найлютіші морози пункт обігріву в центрі Нових Санжар простояв порожнім. Його послугами скористався лише один безпритульний, який періодично заходив, щоб погрітися та попити чаю. Ще одному чоловіку знадобився тимчасовий притулок у досить нестандартній ситуації. Він запізнився на автобус, який ішов до Маячки, і не мав куди йти у селищі, щоб заночувати. У результаті мешканець району звернувся до територіального центру, там його напоїли чаєм і влаштували на ночівлю.
Не мерзнуть по селах і ветерани та самотні люди. У цьому нас запевнив директор територіального центру Петро Кирчатий. У більшості літніх мешканців району будинки обігріваються газом, у тих же, у кого досі стоять груби, є запас дрів, заготовлених заздалегідь.
— Таких людей постійно тримають на контролі наші соцпрацівники, — розповідає Петро Кирчатий, — вони із ними постійно на зв’язку. І перевіряють, чи все добре у конкретної бабусі чи дідуся. На сьогодні у районі немає такого, щоб десь літня людина була у холоді при таких морозах. Якщо якась допомога потрібна, то або наші соцпрацівники, або ми безпосередньо звертаємось за допомогою до сільських голів. І всі проблеми швидко вирішуємо.
Те, що у Новосанжарському районі немає жодного випадку обмороження, нам підтвердив і заступник головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ Володимир Тур. Принаймні, з 31-го січня жодного такого повідомлення до центральної лікарні не надходило. Володимир Миколайович розповів, що біля приймального відділення ЦРЛ також розташований пункт обігріву. У ньому людина, яка хоч і не потребує медичної допомоги, але дуже змерзла, може попити чаю, обігрітися і перепочити.
Якщо обморожених на Новосанжарщині немає, то травмованих після різного роду падінь — кілька десятків. У інформаційно-аналітичному відділі ЦРЛ нам повідомили, що протягом січня до них надійшла інформація про 47 випадків травмування. Можливо, їх було і більше, просто не всі постраждалі звернулись за лікарняним листом. А отримавши допомогу, просто повернулися додому. Так от, більшість із цих травм — це різного роду розтяги. Ще десятеро новосанжарців під час падіння отримували різної складності забої. І ще десятьом не пощастило: після падіння вони діставали переломи. За словами медиків, більшість переломів припадають на кисть руки. Людина, падаючи, інстинктивно намагається виставити уперед долоню і часто отримує перелом променевої кістки.
Метеорологи прогнозують продовження холодів ще на кілька тижнів. Тому, виходячи з дому, тепло вдягніться і захистіть відкриті частини тіла. Будьте обережні при ходьбі по непосипаних ділянках доріг чи тротуарів. Спеціалісти радять носити взуття із протектором, або, принаймні, скористатися старим дідівським способом і наклеїти на підошву лейкопластир. Коштує у аптеці він недорого, а натомість може допомогти вам пережити зиму без травм.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2012, 12:58 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації