Вхід | Реєстрація

Хокейний феномен

Зараз у Кобеляках тільки ліниві або зовсім далекі від активного відпочинку люди не обговорюють відкриття хокейного майданчика в мікрорайоні Солонці. Майже сто відгуків — позитивні. Кобелячани не лише говорять, а й користуються можливостями, які надає штучний лід. У вихідні дні, не дивлячись на мороз, майданчик ущерть заповнений відвідувачами. Покататись на ковзанах приходять і пенсіонери, і зовсім маленькі діти. Це вже стає доброю сімейною традицією — тато, мама, діти стають на лід і вперед — за здоров’ям та позитивом.
Єдиний негатив, який доводиться чути — це бурчання на адресу влади. Мовляв, не допомогли, не сприяли, хокеїсти все облаштували самостійно, без сторонньої допомоги. Але це досить спірне твердження. Чи так уже й багато поганого в тому, що майданчик створений без сторонньої допомоги?
Як на мою суб’єктивну думку — це прекрасно. Хокейний майданчик у Кобеляках є абсолютно самодіяльним. Самодіяльним у гарному, найкращому сенсі. Кілька десятків кобелячан показали гарний приклад усьому району, як можна діяти і головне — досягати успіху самостійно. Вони ні в кого і нічого не просили, не кланялись і не оббивали порогів. Вони не чекали грошей з бюджету, не шукали потужних спонсорів. Вони діяли, об’єднані спільною метою. І блискуче втілили свій задум у життя. Ці люди вже є самодостатніми, вони не залежать від примх влади, погоди і Бог-зна кого. Їм не потрібна дармова гречка, манна небесна і піджак з барського плеча. Що ще важливо, хокеїсти зробили добру справу безкорисливо і для блага всієї громади. Адже кататися на майданчику може кожен бажаючий, не платячи нікому жодної копійки. Аби лише бажання та ковзани були.
Взагалі, кобеляцьких хокеїстів можна назвати повноцінним громадським об’єднанням. Об’єднанням неформальним, без статусів, офіційних внесків, реєстрації та контролю з боку держави. Саме з таких об’єднань і створюється, живе і розвивається те, що можна назвати поки що незвичним для українців терміном — громадянське суспільство.
Можливо, хокеїсти й самі не усвідомлюють значення того, що вони зробили. Та головне — вони показали приклад іншим. І завтра таких неформальних, але потужних і самодостатніх об’єднань ставатиме все більше. І це добре. Адже саме вони є ознакою здорового суспільства, сильної держави. На хліб собі — зароблять, відпочинок — організують, слабшим — допоможуть. А якщо заважатимуть, то й одкоша дадуть. Бо не залежать ні від кого.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2012, 14:36 | Кобеляки | Редакційна
1. Лана / 12 лютого 2012, 16:22
То добре, що влада не допомагала. Ще краще - що не заважала. Так і має бути - громадяни самі будують своє життя, не чекаючи від когось подарунка
2. Mикола Гузченко / 12 лютого 2012, 22:34
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Блін, був сьогодні на катку. Надворі -20, а на катку - тепло, як у старих фільмах про новий рік. Стояв там, аж поки не задуб нахуй. Це найкрутіше, що я бачив у Кобеляках за все своє життя. Каток - це мегакруто, це суперофігенно, це просто нереально здорово.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації