Вхід | Реєстрація

«У нас народжуються діти, значить, майбутнє у села є!»

«У нас народжуються діти, значить, майбутнє у села є!»

Про підприємців, працевлаштування та феномен Малого Кобелячка ми говорили з сільським головою Геннадієм Скубієм.
«У селі нічого не розбомбили».У нас колгосп був найдовше в районі. І люди жодного приміщення не розбомбили і не розтягли. Єдине, що було знищене, це ферма у Горобцях. А так усі приміщення зберегли. І практично кожне наші місцеві підприємці використали під власну справу. У нас розводять курей, свиней та страусів, вирощують помідори та огірки. І собі роботу знайшли, і людям її дають.
«Роботу мають 50 відсотків працездатного населення». Із 520 чоловік, які могли б працювати, мають роботу 260. Крім цього, не забувайте, що у нас найбільша кількість одноосібників — 480 чоловік, які самі обробляють землю.
«Молоді сім’ї лишаються у селі» У минулі роки у нас народжувалося 5–6 дітей. У минулому народилося 16. Це показник того, що молоді сім’ї залишаються у Малому Кобелячку. Вони купують тут житло або мешкають із батьками, знаходять роботу. А будуть молоді родини, будуть діти — село буде розвиватися.
«Красиве буде потім». Коли я йшов на посаду сільського голови, то так і говорив: спочатку ми зробимо необхідне, потім займемося красивим. У цьому році ми і займалися необхідним. Ремонтували Будинок культури, дитячий садок. У ньому і фасад потребував термінового ремонту, і каналізація текла з 2004-го року просто у підвал. Тепер усе полагодили, дітки там у нормальних умовах.
А у цьому році вже візьмемося за красиве. Обкладемо сучасною плиткою пам’ятник Слави у центрі села, облаштуємо дитячий ігровий майданчик, створимо місце для відпочинку.
«Нема такого — ти давай, а я не буду!». Нам допомагала і районна влада, і наші місцеві підприємці. Мені подобається їхній підхід, коли всі вкладають у соціальну сферу свої кошти. І немає суперечок типу — ти дурніший, то давай, а я не буду!
«Плануємо повністю освітити Малий Кобелячок». У цьому році хочемо завершити освітлення вулиць. Сподіваюсь, нам це вдасться. Крім цього, плануємо відкрити нову артезіанську свердловину, замінити в Будинку культури вікна на енергозберігаючі. Разом із сільським комунгоспом хочемо запровадити централізоване вивезення сміття. Зараз несанкціонованих смітників немає, але вони періодично з’являються. Знаєте, як вони у селі виникають? Хтось відро сміття під дорогою викинув, день його не прибери — і завтра там буде смітник.
«У садочку тепло. Не дивлячись на мороз». У школі зараз +18° — нормальна температура для навчального процесу. У дитсадку — +20°. Самі можете переконатися. У січні дітки садочок не відвідували — ми економили кошти. Тепер навчання відновилося. І хоча через морози не всіх підвозять із сусідніх сіл, ось ці дітки повернулись до садочка. Після вимушених канікул скучили і одне за одним, і за вихователькою.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2012, 15:53 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації