Вхід | Реєстрація

«Тепер районна рада з міською будуть спілкуватись по інтернету?»

«Тепер районна рада з міською будуть спілкуватись по інтернету?»

Минулого вівторка відбулась тринадцята сесія Кобеляцької районної ради шостого скликання.
Цього дня у сесійну залу прибуло 42 із 56 обраних депутатів. Сесія розпочалась о десятій годині. Та за одну годину депутати встигли двічі прослухати Гімн України, проголосувати за вісімнадцять питань і розійтися. Більшість питань народні обранці залишили без обговорення. Мотивуючи це тим, що ці питання розглядались на постійних комісіях. Заслухали і обговорили лише декілька фінансових питань. Зокрема, звіт Андрія Дацка, начальника фінансового управління райдержадміністрації. Він зачитав рішення про уточнення показників районного бюджету на 2012 рік. Депутати заслухали його і одноголосно прийняли.
На питання про затвердження Програми інформатизації району на 2012–2013 роки мала доповідати керівник апарату райдержадміністрації Людмила Майданник. Та депутати його запропонували не розглядати. Лише один з народних обранців зауважив: «Тепер районна рада з міською будуть зв’язуватись по інтернету». На що голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич відповів: «Головне, щоб з сільськими радами зв’язувались».
Наступним обговорюваним питанням було припинення діяльності комунального підприємства архітектурно-проектної групи «Арго».
Заступник голови районної ради Василь Мірошніченко доповів, що раніше архітектурно-проектна група «Арго» надавала платні висновки. Сьогодні, у зв’язку зі змінами законодавства, ці висновки стали безкоштовними.
— Та проектна робота, яку сьогодні виконує «Арго», не може забезпечити рентабельність цьому підприємству, — каже Василь Іванович. — Тому нами було прийнято рішення покласти функції, які раніше виконувала ця установа, на бюро технічної інвентаризації, тим самим припинивши діяльність «Арго».
Голова районної ради Юрій Тагадюк наголосив на тому, що людей без роботи дане рішення не залишить.
— Ми просто об’єднуємо ці два підприємства, — каже Юрій Іванович. — Уже відбулась зустріч з керівниками цих установ і питання погоджене.
Останнім питанням, яке депутати заслухали, було внесення змін до рішення тринадцятої сесії п’ятого скликання від 14 листопада 2007 року «Про погодження клопотання про надання надр у користування ЗАТ «Завод продтоварів «Мрія» для видобування та розливу мінеральної води».
— У 2007 році ЗАТ «Завод продтоварів «Мрія» надано погодженвиступати ніня на використання надр для використання і розливу мінеральної води, — каже Василь Мірошніченко. — Не знаю з яких причин, та дозвіл на спецводокористування вони своєчасно не отримали. А на сьогодні у підприємства змінилась назва. Закрите акціонерне товариство стало приватним акціонерним товариством. Тому виникла необхідність внести в рішення сесії 2007 року зміну назви підприємства.
Хтось із депутатів запитав, яку тепер назву носитиме «Царичанська» вода: «Касьянівська», чи «Кобеляцька»? Та відповіді на це питання він так і не отримав.
Після ще декількох питань голова районної ради запитав: «Хто ще хоче виступити?» Та депутат, що сиділа неподалік, пошепки зауважила: «Ніхто не хоче…»
На цій оптимістичній ноті під Державний Гімн сесія закінчилася, зайнявши у депутатів всього одну годину часу.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2012, 14:39 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації