Вхід | Реєстрація

Як вибрати одяг високої якості?

Як вибрати одяг високої якості?

Давайте присвятимо деякий час дослідженню якості одягу перед тим, як направлятися до каси.
— Сучасний одяг не настільки надійний та міцний, яким він був кілька десятиліть назад, — попереджає дизайнер Марина Макарон.—  Якість упала, незалежно від того, де ви купуєте: в серйозних магазинах чи на дешевих недільних ринках.
Перевірити якість одягу, переконатися, чи ви вибрали найкраще за свої гроші, і виглядати чудово — безумовно, здатна кожна дівчина.

 

Оцініть те, як розміщені деталі

Завжди дивіться і оцінюйте кріплення і якість побудови деталей на обраному одязі, особливо, коли разом з річчю йдуть додаткові мішечки з запасними елементами орнаменту або більш прозаїчними складовими (гудзики, намистини тощо). Одночасно приділіть увагу і якості самих деталей, і тому, як вони прикріплені до одягу.
Перевірте, чи декоративні кнопки приклеєні, чи тримаються, як належить, — як сережки «гвоздики» — на спеціальних кріпленнях з внутрішньої сторони тканини. Перше веде до швидкої втрати частин орнаменту або тріщинах на них, у той час, як другий варіант — до довгого і щасливого життя орнаменту. Подивіться, чи немає відчуття, що фарба/покриття ось-ось злізе з поверхні кнопок або намистин. Перевірте, як прикріплені намистини та блискітки. Якщо вони нашиті єдиною ниткою (потягніть трохи за нитку, якщо нитка сусідньої намистини потягнеться вперед, значить так і є), то один необережний рух — і ваше вбрання втратить вигляд: добре, якщо намистини зможете зібрати і потім відновити малюнок.

 

Перевірте щільність джинсів

Джинси в світі моди часто розглядаються як речі одного виду. Не дивлячись на це, як і будь-який текстиль, не всі джинси однакові. — Моя найперша порада з приводу купівлі джинсів — приділити увагу щільності тканини, — говорить Елана Брайнс (Elana Brynes), засновниця та креативний директор бренду одягу «Kings of Cole». — Щоб перевірити щільність джинсів, подивіться через тканину на світло, ви побачите, скільки світла проходить через неї. Так ви визначите, наскільки щільно прилягають волокна. Чим щільніша тканина, тим довше проживуть джинси, — пояснює вона.
Дослідіть шви
Перед покупкою завжди перевіряйте нитку і шви вподобаного елементу одягу. Кривий шов не завжди означає погану якість — він може просто вказувати на ручне шиття. Але от товщина нитки якраз і є ключовим моментом. Чим тонша нитка, тим, як правило, менш надійна річ. Так само подивіться на наявність подвійних швів, які дають великий плюс до міцності і дозволяють уникнути розривів по одній і тій же лінії.

 

Відчуйте тканину

Шеррі Метьюсон (Sherrie Mathieson), консультант зі стилю і автор книги «Укради цей стиль» (Steal This Style), рекомендує помацати тканину, щоб визначити її якість.
— Ряд тонких, тендітних тканин, наприклад, шовк, дуже легко пошкодити, — каже вона. — Зберіть і стисніть в жмені невеликий шматок тканини і подивіться на результат. Тканина повинна відчуватися комфортною і бути м’якою, — додає вона. — Уся справа в дотику матеріалу до шкіри.
Читайте етикетки і бірки
Не дивлячись на те, що це, начебто, очевидна порада, багато хто забуває перевіряти етикетки на одязі. Ця забудькуватість часто трапляється і при покупках онлайн, або якщо в назві продукту згадується про складові (наприклад, «кашеміровий светр» або «шовковий шарф»).
— Якщо светр виглядає і відчувається, як кашемір, — це все ще може бути підробка, — попереджає Брайнс. — Завжди перевіряйте внутрішній ярличок, щоб переконатися, що светр насправді зроблений з 100 % кашеміру. Якщо ви платите повну вартість кашеміру, шовку або будь-якої іншої хорошої тканини, переконайтеся, що ви отримуєте саме її.

 

Перевірте наявність додаткової тканини

У міру того як змінюються тренди і сезони, так само міняється і ваше тіло. Якщо ви вкладаєте гроші в якісний предмет одягу, ви захочете зберегти його на довгі роки вперед. Щоб одяг підійшов до нового тіла і змін у стилі, вибирайте деталі гардероба, які йдуть з невеликою кількістю додаткової тканини. Метьюсон каже, що у гарного одягу в швах, як правило, досить додаткової тканини, щоб підігнати річ, якщо ви набрали вагу або просто хочете подовжити підкладку.

 

Вкладіть кошти в час

Тим же способом, яким ви можете виміряти, як багато зусиль було вкладено в розкішний декорований торт або власноруч створений подарунок, ви можете сказати, як багато енергії і часу дизайнери вклали в конкретний одяг.
— Помічайте такі дрібниці, як принти з внутрішньої сторони речі або візерунки. Уся справа — в дрібних деталях, — радять дизайнери.— Коли дизайнер витрачає час, щоб забезпечити річ додатковою кишенею, якісними принтами або візерунками  там, де їх не надто добре видно, — це демонструє турботу, яку проявили при виробництві одягу.

 

Шукайте додатки

Завжди перевіряйте наявність — і зберігайте їх після покупки — додаткових гудзиків, блискавок, блискіток і інших деталей, невелика кількість яких кріпиться, зазвичай, разом з етикеткою до одягу. Вони можуть зберегти вам багато грошей і часу на пошук «чогось схожого», якщо гудзик відірветься, а блискітка відлетить. Не дивлячись на те, що прикріплювати такі дрібниці назад до одягу далеко не завжди весело, вони будуть під рукою при крайній необхідності.
Для багатьох виробників одягу зниження вартості виробництва — головний пріоритет. Коли якість віддано в жертву невеликого зниження вартості товару для покупців, — це цілком поширене явище.
Використовуйте ці поради, щоб в магазині відібрати одяг, який проживе довше, ніж кілька місяців.


Автор: Сторінку підготувала Роза Туманова


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2012, 15:38 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації