Вхід | Реєстрація

Безкоштовна освіта — не міф, але її треба заслужити

Безкоштовна освіта — не міф, але її треба заслужити

Максим Гінкул, учень 11-А класу Новосанжарського НВК, отримав сертифікат на безкоштовну освіту з рук самого міністра освіти Дмитра Табачника.

Хлопець два роки провчився в заочній школі профільного навчання Малої академії наук, паралельно навчаючись у навчально-виховному комплексі. Максим розповідає, що не збирався навчатися в такій МАН-школі, але, очевидно, сама доля повела хлопця за собою. Його учитель з точних наук, з яким хлопець навчався додатково, Олександр Десятун заохотив юнака спробувати себе одночасно в спеціалізованому закладі вищого рівня. На той момент хлопець мав чергові осінні канікули, тож подумав: «А чому б і ні?». Ще один шанс, щоб удосконалитися. Хлопець поїхав для цього в Київ, у знаменитий Київський політехнічний інститут, який не розчарував. Хлопцеві сподобалися викладачі, які пояснювали навіть дуже складні теми просто і доступно. До того ж юнак бонусом отримав цікавих знайомих, а згодом і друзів, з якими знайшов спільну мову. А ще він отримав шанс здійснити свою мрію — стати програмістом чи ігровим дизайнером, або отримати іншу професію, але обов’язково пов’язану з роботою за комп’ютером. Сам хлопець це пояснює так:

— Коли я був менший, мені було років сім, і в мене з’явився комп’ютер, то я тоді подумав, що я і комп’ютер будемо завжди разом, — сміється хлопець. — Це мені цікаво, це моє захоплення. До того ж професії, пов’язані з комп’ютером, є прибутковими.

Хлопець говорить, що поєднувати навчання в Новосанжарському НВК і МАН-школі було не дуже важко. Але не обходилося і без тимчасових труднощів, які хлопець мужньо долав. Та найважче юнакові зараз, коли «на носі» ЗНО. До нього хлопець готується дуже сумлінно, а тому це «з’їдає» велику частину його часу. Довелося навіть покинути спортивні заняття з тхеквондо, яким займався раніше. Та, запевняє, що тільки-но вступить до вузу і стане легше, то продовжить вивчати бойове мистецтво. Також говорить, що поглиблено вивчає англійську мову, яка просто необхідна в наш час.

У результаті за два роки сумлінного навчання в школі МАН хлопець отримав з рук Дмитра Табачника сертифікат, який дає право на навчання, на інженерно-фізичному факультеті в Національному технічному університеті України. Потрібно зазначити, що такої честі удостоїлися цього року всього 64 випускники з усієї України (!).

Віримо, що кожен, якщо буде йти з такою ж цілеспрямованістю до мети, буде так само до неї стрімко наближатися, як це робить Максим.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації