Вхід | Реєстрація

«У нас своя жизнь, у них — своя!»

«У нас своя жизнь, у них — своя!»

Лишилося близько півроку до виборів у Верховну Раду України. Дещо забігаючи наперед, ми вирішили провести опитування на тему: «Якщо вибори були б завтра, за яку партію Ви віддали б свій голос?».
Опитування проводилося на центральному ринку Нових Санжар. І в ньому взяло участь 40 респондентів. На початку опитування підходимо до двох жінок та чоловіка, які щось завзято обговорюють. І всі ж разом відповідають, що не вірять вже нікому, що політики самі, як собаки, кусаються та ділять між собою владу. Чоловік, відповідаючи, говорить:

— От хай вони там заспокояться, тоді і будемо думати — за кого з них будемо голосувати.

Потрібно зазначити, що таких зневірених громадян, і тих, хто ще не визначився, виявилося багато. А саме — 21 опитуваний. Ще 6 чоловік відповіли, що не цікавляться політикою Одна з опитуваних відповіла просто:

— У нас своя жизнь, у них — своя.

Респонденти відповідали, що ніколи дізнаватися про ті партії, і вони їх навіть не знають. Ще 2 людини проголосували б «проти всіх», а 2 — не пішли б на вибори. Проте, нагадаємо, що з недавніх пір голосувати «проти всіх» у нас право забрали, і такий рядок у виборчому бюлетені буде просто відсутній. Знайшлися люди, а таких 9, що вже вибрали собі політичну партію, за яку впевнено голосуватимуть на виборах до Верховної Ради таким чином: «Батьківщина» — 3 голоси, «Фронт змін» — 2, «Партія Регіонів»- 2, «Удар» –1, «Соціалістична партія» –1.

Результати опитування говорять самі за себе. Новосанжарці, як і більшість українців, зневірилися в політичних партіях. І вже не знають, за кого голосувати. Також, як не прикро, є і такий факт, що люди не цікавляться політичними подіями, які розгортаються навколо них. У в той же час добре відомо, що якість життя безпосередньо пов’язана з владою, яку ми обираємо. То як же може відбутися якесь покращення, коли ми не знаємо, за кого та яке майбутнє голосуємо? Неправильною є і позиція тих, хто не хоче йти на вибори. У такому випадку вибір зроблять ті люди, які на вибори таки прийдуть.

Після цього опитування стає більш зрозуміло, чому у країні не відбувається стрімкого покращення життя. Адже якщо за півроку до виборів у людей немає визначених партійних уподобань, то це значить, що їх сформують у них за останні місяці до виборів. У когось — солодкими обіцянками, у когось — кілограмами дармової гречки. Усе — як завжди. І лишається тільки маленька надія, що за ці півроку новосанжарці таки визначаться, а потім, після голосування, чи не вперше не пожалкують про свій вибір.

Графік
21 — не визначилися;
6 — не цікавляться політикою;
2 — проти всіх;
2 — не підуть на вибори;
3 — «Батьківщина»
2 — «Фронт змін»
2 — «Партія регіонів»
1 — «Удар»
1 — «Соціалістична партія»


Автор: Роза ТУМАНОВА, Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 лютого 2012, 16:56 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації