Вхід | Реєстрація

Як продавці Еменесника врятували

Минулої п’ятниці з туалету завглибшки більше 2 м витягли бездомне собача. Песик живий-здоровий і вже знайшов собі хазяйку.
— Вранці я пішла в туалет, що за нашим магазином, — розповідає продавець Світлана. — Раптом почула собаче скавучання. Воно долинало із-за туалету.
До магазину «Продукти та м’ясо», що знаходиться по вулиці Дніпропетровській у Кобеляках, ще кілька місяців тому хтось підкинув цуценя. Собача-безхатченка продавці Світлана, Леонід та Ольга полюбили, тому завжди підгодовували його.
Того ранку Світлана вийшла на вулицю, але тварину ніде не помітила. Почала прислухатись.
— Заглянула у витяжку туалету, а там цуценятко наше сидить, — веде далі жінка. — Ми щодня підгодовуємо собача, я ще й здивувалась, що вранці його ніде не було видно.
Глибина дірки, в яку впало собача — близько 2 метрів. На допомогу прийшов продавець м’ясного відділу Леонід, але самотужки тварину витягти вони не змогли.
— Опускали йому дошку довгу, думали, песик вилізе по ній, але він не чіплявся, бо не кішка, — говорить Леонід.
Продавці-рятувальники вирішили звернутись до Кобеляцького районного відділу ГУ МНС України, але там їм порадили спробувати самим дістати тварину з ями. Теж саме відповіли і в комунальній службі міста.
— Собача бідне скавулить, а в мене серце кров’ю обливається, так його жалко, — каже Світлана. — У відчаї телефонуємо до керівників міста. Сергій Галушко відгукнувся на наше прохання про допомогу.
— Не знаємо, що він казав еменесникам, але буквально через кілька хвилин до магазину увійшли хлопці у камуфляжному одязі, — додає Леонід. — Завдяки еменесникам собача врятували від смерті. Тому ми дуже вдячні Сергію Галушко та працівникам Кобеляцького районного відділу ГУ МНС, які допомогли собачаті.
— Песика витягли, він такий радий побіг, хвостиком махає, — посміхається Світлана. — Ми йому одразу й ім’я придумали — Еменесник.
А вже за кілька днів врятованого Еменесника забрала до себе бабуся-пенсіонерка Валентина Петрівна, яка мешкає поряд з магазином. Песик крім хазяйки, обзавівся ще й чотирилапим другом — Тузіком, з яким мешкає в одній будці. Але Еменесник не забуває своїх добрих рятувальників, тож щодня провідує продавців у магазині.

Автор: Марина СІДАШ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2009, 10:41 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації